Isoleren deur scheef kozijn?

Fsas

  • #1
Ik wil graag een deur (kozijn) isoleren maar het is een oud huis met een scheef kozijn. De deur die er in hangt, valt aan de bovenkant mooi in het (staande) kozijn maar loopt daar naar beneden toe van af. Aan de onderkant scheelt het bijna anderhalve centimeter. Ik heb meerdere kozijnen in huis geïsoleerd met simpele schuimstrips of dunne strips met aan het uiteinde rubber (dus die je tegen het kozijn monteert zodat de deur bij sluiting tegen het rubber aan valt).
De schuimstrips lijken me sowieso niet geschikt omdat ze voor de onderkant te dun en de bovenkant veel te dik zijn. Zo'n stripprofiel met rubber aan het eind lijkt me geschikter want die kun je ook schuin met de deur mee monteren, maar die zijn ook vrij smal en daarom aan de onderkant te smal om die anderhalve centimeter te overbruggen. Een extra lat in dat kozijn maken is lastig in verband met klink en slot. heeft iemand een idee of weet van iets bestaands dat ik kan gebruiken? in de "gewone" bouwmarkten kan ik niet echt iets vinden. Ik zou eigenlijk zo'n strip met rubber moeten hebben waarbij de strip veel breder is dan de huidige die ik kan vinden (meestal cm of zoiets) maar geen idee of die bestaan.
met vriendelijke groeten, Anjo
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je bedoelt niet isoleren maar kierdicht maken. Zonder foto is het wat pastig voor te stellen. Soms kan er beter wat aangepast worden aan het kozijn of de deur. Soms kan je achter de tochtstrip een schuin gezaagde lat (lange wig) plaatsen.

De schuimtochtbanden zijn waardeloos. Ze gaan maar een paar jaar mee en zijn niet eens altijd luchtdicht. Beter is zoals je al zegt de rubberen strips (al dan niet met aluminium).
 

Fsas

  • #3
ik bedoel inderdaad isoleren. En zo'n lange wig is voor een simpele doe-het-zelver niet eenvoudig te realiseren. het is immers een kier die aan de onderkant iets van anderhalve cm is en aan de bovenkant (dus lengte deur ongeveer) enkele mm.
En die rubberen strips halen dus die anderhalve cm niet. Ik heb een foto toegevoegd van een stukje van de kier, vanuit de binnenkant van de wc genomen. het is op de foto niet goed zichtbaar maar naar beneden toe is de kier breder, naar boven toe erg smal. Ik zou eigenlijk een rubberen strip moeten hebben die gemonteerd zit op een breder stuk (plastic of aluminium)? De standaard dingen die bij de bouwmarkt liggen zijn niet breed genoeg om dat gat te overspannen en kunnen daarom niet bevestig worden op het kozijn. Een (dunne, brede) lat tegen de binnenkant van het kozijn aan zetten die wat schuin loopt (over die kier) waar dan die rubberen strip aan bevestigd kan worden komt is ook lastig want die ruimte is er niet ivm klink en slot (het is een wc deur). We zitten nu te denken aan die borstels die ook bestaan voor bv garagedeuren maar die moeten dan "stotend" precies goed zitten anders kan de deur niet meer dicht of rest er nog steeds een kier. Die rubberen dingen geven meer mee ...
dank voor het meedenken!

wc.JPG
 

Fsas

  • #4
wellicht gaan we toch voor een extra lat en slaan we het stukje bij de klink en slot maar over. Dan rest daar nog steeds een stukje kier dus hopelijk is er een andere oplossing.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Een lange wig is best te maken hoor. Met een decoupeerzaag bijvoorbeeld. Bij een kleinere bouwmarkt is er ook de kans dat ze het wel voor je willen zagen.

Er zijn ook tochtstrippen die je tegen de deur aanzet. Dat kan ook nog, maar ook dan moet er wel wat achter zitten om hem op vast te zetten.
1.jpg
2.jpg
 

Fsas

  • #6
bestaan de strips op de foto met een breder "blad" (dat witte deel) zodat ze de kier kunnen overbruggen en aan het kozijn gemonteerd kunnen worden?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Nog niet gezien, maar ik ken niet alle producten op de markt.
 

Fsas

  • #8
jammer.
Dank je wel voor je reactie!

groetjes, Anjo
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu