Sluipverbruik stadsverwarming icm vloerverwarming?

Marcxx

  • #1
Hi,

Hopelijk tref ik hier (een) deskundige(n) aan voor het volgende vraagstuk: Nu de prijzen voor vloerverwarming de pan uit rijzen ben ik ons verbruik gaan bestuderen. We wonen met zijn drietjes in een tweekapper. Douchen alledrie dagelijks, hebben de vloerverwarming beneden op 21,5 staan. Verbruiken op de bovenverdiepingen geen verwarming. Het blijkt dat we 100Gj per jaar gebruiken. Da's naar mijn idee erg veel. In ons vorige huis, wat iets kleiner is, verbruikten we 40Gj per jaar.
Als ik inzoom op het maandverbruik zie ik dat we in de zomermaanden ongeveer 1 Gj per week gebruiken, doorgerekend zoń 50 Gj per jaar. Dat is dus enkel douchen, want tapwater wordt elektrisch verwarmd middels een Qooker.

Tussen de meterkast waar de stadsverwarming binnenkomt en het systeem vande vloerverwarming (onder de trap) is de vloer altijd warm, dus ook in de zomer. d;as een stuk van zo'n twee meter. Ik dacht dat het zo hoorde, maar zou het kunnen dat ik daar sluipverbruik heb? kan dat ook zoveel zijn? Wie kan me (meer) inzage geven of dat kan?

Alvast hartelijk dank voor de genomen moeite!

Marc
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Foto vloerset, foto afleverset?
 

Marcxx

  • #3
Goedemorgen, ik voeg twee foto’s bij. Groeten, Marc

53BF3F9F-ADC7-4508-B693-F200CD01DD36.jpeg F25A2011-8D27-4963-9863-A126BE3684A3.jpeg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Je hebt een basis afleverset zonder warmwater verrziening? Of zit er ergens nog een boiler op aangesloten?

In princiepe moet als.de thermostaat uit gezet word de leiding tot het grijze kastje koud moeten worden.

Ik mis wel een thermostatische beveiliging op de vloerset, of de.set staat niet volledig op foto.
 

Marcxx

  • #5
Dank voor de genomen moeite. We hebben geen boiler oid. Ik voeg nog n foto bij, mogelijk kan je het zo beter inschatten.
Tussen dat ding (geen idee hoe dat heet) op de laatste foto en de meterkast is het altijd warm. Dus ook in ze zomer als we geen verwarming gebruiken.

3E94D3CA-B404-4CDF-A5ED-10FE613B8B61.jpeg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Die vc8015 is een kraan, die sluit bij heen warmtevraag en opend als je de thermostaat hoog zet.
Deze kan iets lekken, hoeveel dat os kan je zien op de meter als je de kranen van de warmwatervoorziening in de aanvoer sluit.

Wat je dan nog aan stroming ziet gaat door die klep. De warmwatervoorziening houd zich ook op temperatuur kost ook energie.
 

Marcxx

  • #7
Hoi, ok ga ik straks proberen. Als ik het goed begrijp: thermostaat omlaag ( dus geen warmtevraag) en warm tapwatervraag dicht? Wat dan nog geleverd wordt lekt?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Je moet van de warmwaterbereider de voedende stadsnet leidingen dicht zetten dan houd je idd het vermogenslek over.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #9
Alles wat na je energie meter zit en warm is wordt als gebruik geregistreerd
 

Marcxx

  • #10
Hi, dank voor je hulp! Als alles uit staat, blijkt er zo’n 170 liter later door te lopen. Inzoomend op ons verbruik zie ik dat we tijdens onze afwezigheid tijdens de zomervakantie zo’n 1GJ per week verbruiken. Kan niet anders dan dat het in onze installatie zit. Nu op zoek naar een lokale monteur om het op te lossen. Nogmaals dank voor de tips!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu