Siemens WM44030FG/01 motor probleem

Barno

  • #1
Hallo,

In januari 2007 heeft Marcellin het onderstaande gepost. Ik heb exact dezelfde storing en heb ook de koolborstels vervangen maar helaas zonder resultaat. De oorzaak/oplossing van de storing staat niet op het forum. Ik heb Marcellin een bericht gestuurd maar nog geen antwoord ontvangen. Mijn vraag is ook, is er iemand die mij verder kan helpen.

Alvast bedankt,
Lex

"Ik heb een wasmachine siemens wm44030FG/02 . Tot op heden nog nooit problemen gehad. Nu geeft ze een foutmelding die niet in de gebruiksaanwijziging staat.

De led van 600 en 900 tr/m flashen telkens wanneer de motor moet werken. Zo, eventjes de koolborstels vervangen dacht ik, maar dit hielp niet. Embarassed Toch was er 1 van de 2 die totaal op was.
Is er iemand die me op weg kan helpen?"
 

Barno

  • #2
Dat heb ik gedaan. Het gaat om de volgende Siemens wasmachine:

E-nummer: WM44030FG/01
FD-nummer: 7305 00043

Machine werkt normaal totdat de motor aan de beurt is. De led van 600 en 900 tr/m flashen telkens. Ik heb van iemand gehoord dat voor sommige wasmachines de elektronika gerest moet worden na het vervangen van de koolborstels (beveiliging). Is dat misschien ook het geval voor deze machine? Zo ja, wat moet ik dan doen?
 

Barno

  • #3
Probleem is verholpen. Een van de twee koolborstels zat klem in de uiterste stand en maakte blijkbaar geen contact met de lamellen!
:D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Gelukkig dat hij het weer doet, een mooi begin van het nieuwe jaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu