SE64M350EU/40 Siemens vaatwasser beide armen staan stil

mazzelneut

  • #21
TADAA!
Het vervang onderdeel (merk AltPart) wat ik had gekocht voor in de spoelmotor/circulatiemotor (afsluitring, schoepenrad en middenas) zorgde ervoor dat de motor in zijn geheel ging lekken. Ik had die middelste veerring nog aangeduwd zodat de motor kon blijven draaien, maar dat hielp niet. De motor bleef stroef lopen en loopt uiteindelijk vast.
Testen op lekkage circulatiepomp/spoelpomp: haal de gehele spoelpomp eruit. En steek de tuinslang in de zijkant (linksboven op foto). Draai de kraan voorzichtig open, het water komt er middenvoor uit, prima. Als het lekt dan zie je aan de onderkant achter ook water weglopen. Daar is ook in het metaal van de motor een gatgemaakt zodat lekwater daardoor weg kan. Dit is handiger testen dan telkens weer de motor inbouwen en een programma te draaien:
1694777735109.png

Op deze plek zou die dan lekken: binnen de groene pijlen:
1694781174285.png
DUS:
Nu een origineel dichtset gekocht van Siemens zelf: nummer 10013913 (dichtset: schoepenrad, wiite plastic vlak waar de schoep inligt, afdichtring en middenring en vet om de afdichtring in te smeren.) Dit geheel gemonteerd. Het draaien van de motor gaat nu soepeler als voorheen. Schoep ligt er nu ook netjes in. (lichtjes handvast gedraaid).Schoep ligt er maar een 1 millimeter in, dus valt er niet in weg voor de duidelijkheid. (voor degene die hetzelfde probleem hebben en zich afvragen hoe vast of diep moet dat schoepenrad erin gedraaid worden.)

NU:
Draait 1 testrit, daarna hoop ik eindelijk alles weer in elkaar te kunnen zetten :-) en nog wat lang te mogen genieten van deze vaatwasser.
Testrit geslaagd.

KOSTEN: 328 euro (nieuwe inbouwvaatwasser vanaf 900 euro)
1x nieuwe circulatiemotor 000111916 kosten: 181 (normaal duurder) bij fixpart
1x printplaat a 17 euro (defecte gekocht op ebay.de met standaarddefect en die gerepareerd, nieuw zou 200 zijn, lucky me)
1x wisselmotor/doorstroomelement/verwarmingselement (ebay.de 2e hands: 33 euro)
1x dichtset alternatief merk AltPart (32 euro) #! zorgde voor veel lekken in de spoelmotor!# fixpart.nl
1x dichtset Siemens origineel 10013913 (50 euro) bij onderdelen.nl (snel!!!)
1x pompafdichting rubber pomphuisdeksel (15 euro) bij fixpart
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #22
Nou ik vind het knap en vooral volhardend, dat je het toch voor elkaar hebt gekregen!
Petje af! :prima:
 
  • Like
Waarderingen: mazzelneut

mazzelneut

  • #23
Nu half jaar later.... gooi een schoonmaakblokje in, maar paar dagen later.... natte vaat, niet echt warm bij openen deur. Dus heb voor de 2e keer de wisselmotor vervangen met een 2e handse.. 32 euro...omdat ik dacht dat de bovenarm niet draait. Toch daarna weer niet echt warm en einde prigramma natte vaat.
Dus vervolgens de print gecontroleerd op slechte soldeerpunt biij het relais. Dat was goed. Geen doorgebrande triacs gezien op de print. Hoop na 19,99 jaar toch opgegeven en nieuwe besteld... staat nog in de verpakking want.....
Vind hier op Klusidee iets over het afloopventiel onderdeel 0429...deze zit rechts van.....
Eruit gehaald, weinig roest en doorgemeten. Doorgemeten iets van 2200 ohm. Dus goed. Kan het ook goed indrukken, dus kan soepel bewegen. Echter.... hij zoemt bij het starten... op video gezet youtube
Dus verdenk wederom toch misschien het relais op de print.......
Of het aanloopventiel is stuk...
Zie video met geluid. Als ik stekkertje lostrek stopt het zoemen op die plek.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu