Siemens vaatwasser SE64M350EU tijd hoofdprogramma + GEEN WATER

Hvdk

  • #1
Mijn Siemens vaatwasser staat het hoofdprogramma op 28 min ipv gebruikelijke van 120 min of zo (ben even kwijt wat het ook weer was).
Sproeit ook geen water, ook niet in de andere standen die wel de juiste tijd aangeven. Ik hoor de pomp wel lopen. Denk de afvoerpomp. Tijd loopt ook af.
Heb het filtertje en de kraan al gecontroleerd. Dat zag er goed uit. Drie. jaar geleden al eens zelf gerepareerd: werd niet meer warm: soldeer relais onderbroken.
Wat zou dit kunnen zijn? Vaatwasser is nu wel 16 -17jaar oud en vraag me af of het de moeite nog is om te repareren. Hebben natuurlijk een bepaalde levensduur. Weet alleen niet hoe dat is berekend? Is dat totdat je moet gaan repareren? Mijn vraag: Als ik dat ga repareren is de rest dan al niet zodanig versleten?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Eerst apparaat resetten door 2 programma knoppen in te houden. Staat er meestal bij. Tijd springt dan naar 0 of 1 en dan moet je hem dichtdoen en even af laten pompen en dan opnieuw beginnen en goed kijken wat ie wel en niet doet.

Deze type vaatwassers maken hun programma niet goed af als verwarming niet werkt. Vaak of door te weinig water of omdat er iets aan de pomp of verwarming kapot is (is drukgeregelde verwarming)

Na reset goed luisteren of hij tijdens het water halen niet "klok" geluiden maakt en afvoerpompje steeds kort inschakelt. Dit is een teken op verstopping vlotterkamer. Makkelijk te repareren.

Als hij verder goed water pakt en geen gekke geluiden maakt en gaat wassen. Dan controleren of er volle bak water uit de sproeiarmen spuit.

Is dit het geval dan controleren of hij wel warm wordt en of hij vervolgens goed kan afpompen.

Succes.
 

Hvdk

  • #3
Dank voor je uitleg.
Op dit moment doet hij het weer. Heb idd paar keer 2 programma-knoppen ingedrukt. Ook stekker tijdje uit gehad. Programma-tijd hoofdprogramma starte op 28min ipv 144. Heb dit af laten lopen. De laatste 1 min display duurde wel 20 min. Stond opeens op 6 en na tijdje klaar. Hierna weer programma aangezet en stond plots weer op 144min. Toen spoelprogramma 16min gedraaid, alles werkte. Vaatje 144min gedraaid, werd gewoon warm en water genoeg.
Morgen even goed gaan luisteren naar hetgeen je bedoeld.

Waar zit vlotterkamer en hoe maak je deze schoon?
 

Hvdk

  • #4
Nog een keer gedraaid, geeft weer problemen: blijft op 1 hangen en constant pompen.
Wordt verder warm en draait programma naar mijn idee naar behoren.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #5
Hij heeft moeite met goed leegpompen of iniedergeval detecteren dat hij leeg is lijkt het.

Afdekkapje op de afvoerpomp goed zitten ?
 

Hvdk

  • #6
Heb wel het idee dat die leeg is, dus het 2e denk ik. Misschien stomme vraag : waar zit afdekkapje pomp?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Onderin je zeefhuis. Zeef eruit draaien en dan zie je 1 torx schroefje links op een soort plaatje met een klein hendeltje eraan. Als je die ene schroef eruit haalt kun je eens kijken of daar iets verkeerd zit. Kan ook zijn dat je labyrinth links dicht zit met dit soort klachten. Ook zeef goed controleren.
 

Hvdk

  • #8
Zag deze torx zitten. Ga hier eerst naar kijken. En als ik het goed begrijp, moet ik anders de vaatwasser uitbouwen en de zijpanelen verwijderen.
Bedankt voor je advies.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu