Schrootjes verwijderd, hoe muur herstellen

Janneke Goudswaard

  • #1
In ons nieuwe huis zitten (zaten) schrootjes boven de tegels in de keuken. Omdat deze verschrikkelijk vies waren en bovendien in een vreselijke kleur geschilderd hebben we er voor gekozen ze te verwijderen. Dat leek ons minder werk dan schoonmaken en schilderen.
Nu is er een vreselijke muur tevoorschijn gekomen. Allerlei kleuren verf en heel veel lijmresten. We hebben uiteraard geen idee wat er voor lijm gebruikt is, maar tot zover krijgen we het er niet af.

Wat kunnen we doen om die muur weer een beetje egaal te krijgen?
Is het beter om te proberen de lijm te verwijderen of is het handiger om er een laag op aan te brengen waardoor het weer egaal wordt?

Uiteindelijk willen we er graag structuurverf ofzo op. We gaan hier als het goed is maar twee jaar wonen, dus het mag liefst niet al te veel kosten. Het resultaat hoeft niet perfect te zijn maar het moet wel acceptabel zijn voor de verhuurder.
Verder hebben we twee jonge kinderen dus proberen we het gebruik van al te agressieve materialen wat te vermijden.

Ik hoop op goede ideeën...

Alvast bedankt!
Janneke
 

Fiesiekus

  • #2
Misschien is de lijm wateroplosbaar. Met een stoomapparaat erop zou je 't dan kunnen verwijderen evenals evt. witkalklagen. Daarna de gaten met goudband dichtmaken en als laatste de structuur- of latexlagen.
 

Arjan'74

  • #3
Als het toch maar tijdelijk is zou je kunnen proberen de muur enigsinds glad te maken met een bandschuurmachine. Dan ben je de grootste oneffenheden wel kwijt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu