Plaatsen van houten schrootjes (schuine wand)

DesperateHousewife

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb me zojuist aangemeld op dit forum omdat ik binnenkort mijn eerste koopwoning hoop te betrekken. Nu heb ik nog niet heel veel ervaring met (grote) klussen, maar het lijkt me wel leuk om het één en ander te leren. Vandaar mijn aanmelding, in de hoop veel van jullie te kunnen opsteken :-)

In mijn nieuwe woning heeft mijn slaapkamer 1 schuine wand (tot in de nok van het huis, zo'n 4 meter hoog schat ik). Deze wand is voorzien van grote, horizontale (draag-)balken. In de ruimtes tussen die draagbalken zit nu spachtelputz. Deze tussenruimtes zou ik echter graag met houten schroten willen afwerken, om een landelijke sfeer te creëeren.

Mijn vraag is nu: hoe pak ik dit aan? Is spachtelputz geschikt om daar een frame op te plaatsen zodat ik daar te schroten tegenaan kan plakken/spijkeren? Zo ja, hoe kan ik dit het beste doen? En zo niet, is het van belang wat er onder de spachtelputz zit? En waar moet ik nog meer op letten en/of rekening mee houden?

Jullie zien het; een echte beginner :-)
Bij voorbaat dank voor de adviezen!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je moet inderdaad eerst weten waar het spul op zit. Daar zet je een horizontale rachel op, en daar de verticale schroten (of andersom).

Klop op de wand, klinkt die hol, zacht/hard? Boor er een gaatje in en kijk wat voor gruis eruit komt en hoe dik het is.

Schroten zijn niet echt van deze tijd he :wink: Je kan ook houten delen, of desnoods steigerhout gebruiken. Kan heel mooi zijn om de vloer door te trekken op de wand.

Kan je een foto plaatsen van de wand? Ben benieuwd naar die horizontale balken.

Veel plezier met je eerste huis, voordat je het weet ben je net zo verslaafd als velen hier :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu