Plafond afwerken met schrootjes

Leefij

  • #1
Ik wil mijn zolder afwerken met schrootjes. De situatie is op de foto te zien. De breedte is 250cm en de balken liggen 120cm uit elkaar. Ik heb isolatie aangebracht tussen de balken (nog niet op de foto), dus nu wil ik het graag afwerken. Het zou het mooist zijn wanneer ik de schrootjes op de balken kan bevestigen zodat de ruimte niet onnodig kleiner wordt. Wat zou ik hier voor dwarsbalken/latten moeten aanbrengen om een stevige constructie te krijgen?

Ik hoop dat m’n beschrijving compleet genoeg is! :)

8610A685-F3A8-444A-A21F-710BA82434AC.jpeg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
120 vind ik zelf net wat ruim om de "normale" latten van 50X22 te gebruiken (maar het kan wel). Ik zou iets dikker nemen (32mm of zo als je dat kunt krijgen, nog dikker is ook weer overdreven).
Tip als het wit moet worden: de messing van de schrootjes voor je ze plaatst al wit gronden / laagje verf geven. Als het iets gaat werken krijg je anders strepen te zien waar geen verf zit.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #3
Aanvulling: zijn dat sandwichpanelen of zo tegen het dak? Voor de zekerheid zou ik dan (aangezien je na-geisoleerd hebt) klimaatfolie gebruiken voordat je aftimmert.
 

Leefij

  • #4
Bedankt voor je reactie Edwinn! Er zitten geen sandwichpanen tegen het dak. Zijn gewone houten platen. De ruimte wordt een stuk kleiner doordat ik de balken helemaal wegwerk, dus 32mm + nog een schroot vind ik een beetje zonde van de ruimte. Zou het nog een optie zijn om halverwege tussen de balken nog een extra balkje te plaatsen?
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
Kan ook, of de latten tussen de balken zetten, maar wel je ervan vergewissen dat de balken recht zijn als je daar overheen gaat werken.
Als het dak naar buiten toe ademt kun je als je veel isolatie hebt toegevoegd aan de binnenkant beter een dampremmende folie toepassen ivm vocht in de winter als je dat nog niet gedaan hebt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu