Schimmel en loslatend stucewerk na ongelukje wasmachine

Manon81

  • #1
Hallo,

Ongeveer 4 maand geleden is de wasmachine overstroomd bij het afvoerputje. Deze bleek verstopt te zijn. De gehele keukenvloer was nat.
Hier ligt vinyl en deze heb ik droog gedweilt. Klaar dacht ik......
Nu laat er stucewerk los aan de andere kant van de muur op zo'n 30 cm van de grond.

Ik heb onlangs het vinyl opgetild en de isolatietegels bleken erg nat te zijn geweest. Ik denk dat daardoor het vochtprobleem is ontstaan.
Nu wil ik dit herstellen.

1) Hoe kan ik het beste de schimmel uit de keuken krijgen? Dweilen met chloor? En hoe lang laten drogen voordat ik er nieuwe isolatietegels in leg?

2) Wanneer de keuken weer goed is, kan ik dan beter een stucadoor laten komen voor herstelwerk? Of zal de schimmel gewoon doorgroeien ondanks dat de keuken droog is?

Graag zou ik hier antwoord op krijgen.
 

Fiesiekus

  • #2
Vinyl en isolatietegels (groen?) eruit, dweilen en laten drogen. Daarna kijken hoe de muur e.d. eruit zien. Als alles droog is, zou de schimmel ook moeten verdwijnen nl.
 

Manon81

  • #3
Oke, dat zal ik doen.

Moet ik dan ook de losse stukken spachtelputz verwijderen? zodat de stucadoor deze kan repareren? En als de muur onder de spachtelputz beschimmeld is, wat moet ik dan doen?

Alvast dank voor de snelle reactie
 

Fiesiekus

  • #4
Eerst laten drogen en dan losse stukken verwijderen. Weer opvullen met spachtelputz, maar deze plekken blijf je dan wel zien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu