Terugkerende schimmels op de muur boven de voordeur

Johan30nl

  • #1
Hoi allemaal,

Bij de voordeur aan de bovenkant komen er continue schimmels terug, had een maandje niet gekeken en is volledig beschimmeld.Er zit behang. Aan dat stuk aan de rechterkant grenst de meterkast, en de schimmels gaan bovenin verder de meterkast in.
Los van het feit dat ik er met gezondheidsklachten op reageer wil ik dit uiteraard zsm oplossen. Het is een huurwoning en er is een melding gemaakt, en de verhuurder heeft 4 weken om langs te komen (lekker handig!).
In de tussentijd probeer ik zelf maar te bepalen waar het vocht vandaan komt.
Heeft iemand een tip waar ik kan kijken om te bepalen waar het vocht vandaan komt?

Vermoeden oorzaak:
- De badkamer zit er precies boven. Kan het een lekkage zijn?
- Iets met de voordeur waardoor er vocht doorheen komt?
- Vocht vanuit de kruipruimte? Die kan via de meterkast komen? Er zit een laminaatvloer boven de luik dus het is niet eenvoudig om even te kijken.

Het voelt niet vochtig aan in de gang, heb de verwarming in de gang aanstaan. Ik ben doordeweeks wel weinig thuis ivm werk en 's avonds weg, en dan staat de verwarming niet aan.

Hoor graag, bij voorbaat dank voor het meedenken.
 

De Bob

  • #2
Hallo
Is het boven de deur een buitenmuur, die door kan slaan ?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #3
Of het de badkamer is hangt een beetje af van je leidingwerk.
Een paar foto's kan wonderen doen, doe dan een close up, een overzicht van je gang en de andere kant van de muur, en als je aan je deur twijfelt maak dan ook daar een foto van de afsluiting.
Als het vanuit je kruipruimte zou komen zou je laminaat ook last hebben, als we wat foto's zien kunnen we ook meekijken waar het begint.
Als je niet thuis bent, hoe warm blijft het dan in die hal?
 

Johan30nl

  • #4
@De Bob ja klopt, hoe kom je erachter of het doorslaat? Zou een warmtescan / thermografische scan een meerwaarde bieden?
Dank.
 

Johan30nl

  • #5
@Haemmertime Zal een paar foto's maken.
Met de kruipruimte bedoel ik dat er geen ondervloer/laminaat in de meterkast ligt, en daarmee dus makkelijker vocht vanuit de kruipruimte -> meterkast kan komen, en dan vanuit de meterkast de gang in?

Laatst toen ik thuis kwam gaf de thermostaat 16 graden aan. Is dit te koud misschien en is er een koude brug bij de voordeur?

Dank.
 

ZaagbladZandStraal

  • #6
Misschien handig om sowieso even de kitnaden en voegen nauwkeurig na te lopen op scheuren en onderbrekingen. Schimmel boven een buitendeur kan natuurlijk ook door een kleine tochtstroom.
 

De Bob

  • #7
Johan30nl schreef:
@De Bob ja klopt, hoe kom je erachter of het doorslaat? Zou een warmtescan / thermografische scan een meerwaarde bieden
U kan met een vocht meter boven de deur meten of daar de concentratie het grootst is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu