Waterschade - op den duur schimmel?

EhimB

  • #1
Hallo,

Ik huur een woning van de woningcooperatie. Onlangs hebben ze bij de aanbouw van de woning de houten gevelbekleding vervangen voor kunststof. Deze werkzaamheden hebben ze verricht tijdens het slechte weer, dat we de afgelopen weken gewend zijn. Tijdens plaatsing regende het onafgebroken en stond er een stevige wind. Nadat ze het hout verwijderd hadden zat de werkdag erop en zijn de timmerlui naar huis gegaan. De dag erna hebben ze de klus afgerond. Gedurende het eind van de middag tot de volgende ochtend heeft alles opengestaan. Het gevolg was waterschade. De aannemer zegt dat het opgelost is door alles even te sausen. Ik heb hier sterk mijn twijfels bij, en vermoed dat er op den duur schimmel zal gaan ontstaan. De aannemer houdt voet bij stuk.
Daarnaast is er ook water rondom het stopcontact terecht gekomen. Ik heb aangegeven dat ik liever zou zien dat alles verwijderd en vervangen wordt, in de ogen van de aannemer is dit totaal niet nodig. De woningbouw is het met hem eens.
De wanden zijn overigens van hardboard.
Zijn mijn twijfels over de aanpak van de aannemer terecht, of is het simpel op te lossen door het alleen even te sausen?

20231109_102612.jpg 20231109_102623.jpg 20231109_102618.jpg
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Schimmel ontstaat bij langdurige vochtbelasting. Daarvan is hier geen sprake, de lekkage was eenmalig, dus inderdaad even sausen. Dat was toch al geen overbodige luxe denk ik als ik de wandjes zo zie.

Verder heb je het ook te accepteren, richting de aannemer ben je geen partij als huurder.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
De aannemer is niet jouw aanspreekpunt. Dat is de woningcorporatie. Daar moet je ook je schade claimen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu