Schimmel aan plafond en een koudebrug

Status
Niet open voor verdere reacties.
@ Wgb: We wonen er sinds april 1985.

Mijn pa verteld mij dat er in 1986 een lekkage was hier is destijds een houten blokje in gestopt (dit kun je zien op foto 3, van de eerste reeks foto's). Dit was zo erg dat er in een nacht heel de tapijt onder water lag en weggegooid moest worden.

Nee dit is geen serre geweest.

Dat was mijn voorstel in 2009 aan de woningbouwvereniging. Of een balkon net als de bovenburen.
 
@ Ace: Huurcommissie hebben we al ingeschakeld we betalen nu 40% minder, dit al 3 jaar.

Dat klopt het gaat wat slechter met ma. weten niet of het door de schimmel komt. Ma zit vaak thuis ivm reuma dus de verwarming staat altijd aan en ramen worden 's ochtends voor een half uurtje geopend om te luchten. ma heeft ook een allergie, huisstofmijt.
 
Vocht/ schimmel kan NOOIT goed zijn voor een reuma patient.

Dit vond ik op mijnrecht misschien heb je hier iets aan.

Een huurder die klachten heeft over achterstallig onderhoud, kan de verhuurder dwingen zijn verplichtingen na te komen door:

1) de huurverhoging te weigeren; als het om niet al te grote klachten gaat, is dat zeer effectief;

2) Bouw- en Woningtoezicht in te schakelen; als de gemeente bereid is mee te werken is dat eveneens effectief;

3) de Kantonrechter vragen om een machtiging zelf de klachten te verhelpen en achteraf met de verhuurder te verrekenen; het is voor kleine reparaties erg omslachtig en bij grote reparaties heeft de huurder vaak niet het geld om het voor te schieten;

4) de verhuurder dwingen zijn verplichtingen na te komen.

Wat moet de huurder in zo’n geval doen? Hij moet in de eerste plaats de verhuurder een brief schrijven dat deze de onderhoudsgebreken binnen een bepaalde tijd verhelpt. Reageert de verhuurder daarop niet of niet naar wens, dan kan de huurder het probleem voorleggen aan de rechter. In bepaalde gevallen, als het duidelijk gaat om klachten die echt bezwaarlijk zijn voor de huurder en die snel moeten worden opgelost, dan kan er een kort geding volgen.

Binnen een paar weken wordt de zaak afgehandeld en kan de President van de Rechtbank in een vonnis aangeven welke onderhoudsgebreken binnen een bepaalde termijn verholpen moeten worden. Desnoods kan de verhuurder worden veroordeeld tot een dwangsom van bijvoorbeeld € 500 per dag voor elke dag, na de aangegeven termijn, dat het werk nog niet klaar is.
 
StefanD schreef:
TS heeft een vochtprobleem helemaal in de punt van zijn kamer. Lijkt me sterk dat dat veroorzaakt wordt door eventueel vocht in de bakstenen muur. Hoewel zo'n vochtvlek wel aandacht vraagt natuurlijk...

Vraag: staat er wel een radiator in die koude hoek?

ja er staat een radiator aan een kant
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan