Schimmel aan plafond en een koudebrug

Nafissa

  • #1
Hallo,

Ik heb een vraag en hoop dat jullie mij hieruit kunnen helpen.

We lopen al jaren met het probleem dat er schimmel aan het plafond zit en dit loopt ook al weer door naar de muren. Boven deze plafond bevind zich een balkon van de boven buren. Dit bevind zich allemaal in een hoek, namelijk een hoekwoning.

Nafissa

p.s. ik heb eventueel foto's voor jullie
 

Nafissa

  • #2






 

StefanD

  • #3
Blijkbaar is dat een erg koude hoek. Isoleren lijkt lastig. Wellicht kun je een radiator in die hoek plaatsen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik zie dat er een gordijnrail is gemonteerd. Je kan beter iets in het kozijn van het raam monteren zodoende worden die zones waar het nu de schimmel zich vormt warmer.
Ik zie ook een raam op de kipstand staan. Langdurig met koude lucht ventileren is geen oplossing als je het daarna toch weer aangenaam wilt hebben of krijgen.
Een hygrometer aanschaffen en eens kijken hoe vochtig het is.
 

Nafissa

  • #5
Ja we hebben maar gordijnen geplaatst omdat het afschuwelijk is om er elke dag naar te kijken. Dat verbergt het een beetje al weet je dat het er zit en dat het schade aan de gezondheid van de bewoners(wij) brengt.

Dat raam stond toevallig die dag open, die is altijd dicht.
 

Nafissa

  • #6
De woningbouw wil er tot de dag van vandaag niks aan doen. terwijl wij 3 jaar geleden al de huurcommissie hebben ingeschakeld.

De woningbouw heeft mij vorig jaar gebeld en heb toen begrepen dat ze een plaat van 5 cm dik wilde plaatsen om het te verbergen. Maar weet mijn god niet waar ze het allemaal over hebben. En ze zijn nog niet geweest :(

We zijn radeloos en weten echt niet waar we moeten beginnen of wat we moeten eisen tegenover de woningbouw. Alle tips zijn welkom


Is het denken jullie ook mogelijk om een onafhankelijke aannemer (of ?) aan te nemen om hier een rapport van te maken en dan dit te overhandigen aan de woningbouwvereniging? Dank
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Vervelend probleem. En dan zijn de oplossingen waarschijnlijk alleen maar door de verhuurder te doen.

Om dit definitief op te lossen moet de koudebrug verwijderd worden, of in ieder geval flink verminderd. De vloer of het plafond isoleren is een goede oplossing, maar er moet wel plek voor zijn. Is ook een erg ingrijpende oplossing.

Als je zoekt naar een expertisebedrijf kan je zoeken in de richting van een bouwpatholoog, dat zijn de experts!
 

Nafissa

  • #8
Dank voor je bericht
 

Coolpixl11

  • #9
Boven deze hoek is het balkon van de buren als ik het juist heb begrepen?
Mss is er daar ook al een probleem van waterlekkage of is de muur niet
vochtig bij jullie?
 

Nafissa

  • #10
Ja dat klopt. balkon van de bovenburen.

Maar er is geen lekkage.
 

Nafissa

  • #11
Ik heb maar even foto's van het gebouw gemaakt om een duidelijkere beeld te geven. Deze foto's zijn gisteren 02/04/2013 gemaakt. En moeten jullie zien hoe donker het gebouw op bepaalde plekken is, vooral waar de schimmel zich bevind in onze woning. en dit met droge dagen.






 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #12
Die grote vlek, foto 2, van de dakrand tot het balkon is voor mij een signaal dat het bij de aansluiting kiezelbak en de stadsuitloop niet goed meer zit. De stadsuitloop maakt de verbinding van de binnen-naar buitenzijde van het dak. Is deze verbinding niet meer waterdicht kan het water aan de binnenzijde van de spouw naar beneden lopen.
Heeft het gebouw een brede dakopstand zou het water bij de punt van het dak over de dakrand kunnen lopen en deze vlek veroorzaken.
Het is ook mogelijk dat het water van de dakrand ergens achter de dakbedekking kan komen en vervolgens aan de binnenzijde van de spouw naar onderen loopt.
De constructie van het balkon in de muur kan de oorzaak zijn dat het water niet verder naar onder loopt.
Het heeft een periode niet geregend even, voor het weer omslaat, aan de gevel voelen hoe en wat. Zodra het gaat regenen zal de gevel weer natter moeten worden.
Hoe zit het met de buren direct onder het dak.
Voor een totaal beeld van deze materie klik hier en open kiezelbak, stadsuitloop en nog wat zaken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #13
Nog even ietjes duidelijker, het water loopt loopt op de binnenzijde van het buitenblad-muur naar beneden. Loopt het water naar beneden aan de binnenzijde van het binnenblad-muur van die spouw zouden de bewoners direct onder het dak ook last van vocht moeten hebben.
 

StefanD

  • #14
TS heeft een vochtprobleem helemaal in de punt van zijn kamer. Lijkt me sterk dat dat veroorzaakt wordt door eventueel vocht in de bakstenen muur. Hoewel zo'n vochtvlek wel aandacht vraagt natuurlijk...

Vraag: staat er wel een radiator in die koude hoek?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #15
Inderdaad daar heb je gelijk in. Ik was iets te voorbaring. :oops:
De vloer van het balkon met XPS platen isoleren. Hoe oud is dit gebouw?
 

Nafissa

  • #16
Uit 1985..

Zouden jullie ook naar foto 1 (van de laatste 2 foto's) aandachtig willen kijken? Hier zie je namelijk dat het rondom de balkon helemaal zwart is.

Hoe zou dit kunnen. Het is al zo zwart van buiten laat staan nog bij ons van binnen. Want precies onder dat balkonnetje zit dus de beschimmelde hoek..

Dank allemaal
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #17
Volgens mij komt het van de lekkage die duidelijk te zien is op de muur.
Ik zou er een bouwkundige bij halen en eventueel een rapport laten maken om de verhuurder aan te kunnen spreken.
Ook bij de huurcommissie staat u dan een stuk sterker.
 

Nafissa

  • #18
Is dat wat anders als een bouwpathaloog. kreeg namelijk eerder een bericht dat ik eventueel een bouwpatholoog zou kunnen vragen. heb een offerte aangevraagd en dat loopt over de 800 zonder de kosten van het rapport er nog bij ..
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #19
Hoe lang woon je erzelf. Zit er bouwfysisch iets fout komt dit redelijk snel na de oplevering te voorschijn. Gokje, is het geen serre geweest, deze sloot je van de woonkamer af bij het lager worden van de buiten temperaturen.
 

Ace

Specialist Wanden
  • #20
Elke huur verhoging weigeren, en huurcommissie inschakelen, deze schimmels kunnen nml. ook gezondheids klachten veroorzaken blijft toch een schimmel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu