Scheuren, in dekvloer en nu?

Exroom

  • #1
Hallo beste mensen,

hoop gelezen, maar weet he nog niet,

alvast excusses voor het veel te lange verhaal, (ging van zelf)

wat heb ik:

Op de begane grond was een bestaande woonkamer van 10 x 5 meter, via deuropening een gang naar de voordeur 4 x 2 meter, via deuropening een keuken 4 x 5 meter, dit alles is betegeld, met foei lelijke tegels.

Aangezien in het huis meer ruimte was op de begane grond,
hebben we de afgelopen 2 jaar hard gewerkt met het uitgraven van een ander gedeelte van het huis, deze gedeeltes grenzen aan de bestaande tegelvloeren op verschillende plekken (dit hebben we geraliseer door op een paar plekken muren aftebreken.


is allemaal goed gegaan, nieuwe vloer uitgegraven, 10 cm isolatie 20cm beton, dunne isolatie, vloerverwarming ( dit nieuwe gedeelte is ongeveer 50 m2) en door een "profesional" een dekvloer laten aanbrengen, deze man heeft er nog kunststof vezels doorgedaan om scheuren te voorkomen,
de cement dekvloer hebben we op exact dezelfde hoogte laten aanbrengen als de bovenkant overige tegels bestaan de ruimtes), bedoeling was alles overtegelen in een keer!,

deze cement dekvloer is nu een jaar geleden aangebracht, in de tussen tijd hebben we de vloerverwarming nooit aangehad,

Echter in de nieuwe dekvloer zitten allemaal scheuren 1-2 mm breed, af en toe als ik eroploop heb ik het idee dat het iets beweegt.

Krimp scheuren ontstaan nu eenmaal volgens de professional!, en hij wil niet komen kijken, tevens als ik het goed opmeet zitten er in de nieuwe kamer deze is 5 x 5 meter hoogte verschillen van 5 mm, ik zit er mee.

We hebben nu eindelijk (ja de belasting teruggaaf) de centen voor tegels (blauw hardsteen), maar ik kan natuurlijk een flexibele tegellijm te voorkoming van scheuren gebruiken maar nog ben ik bang dat de tegels gaan scheuren.

of zal ik over die cementdekvloer een laag egaline gooien, en nog een keer egaliseren, zodat ik die scheurtjes kwijt ben. ik weet dat egaline duur is maar goed, dat maakt ook niet uit tov de tegels

wie heeft een advies, ik weet het niet meer!
 

Ralph

  • #2
Hoeveel dekking heeft de estrich afwerkvloer over de vloerverwarmings buizen, en welk isolatie materiaal ligt er op je betonvloer? Daarnaast ben ik nieuwsgierig of de bestaande vloer waar tegenaan gewerkt is ook zwevend is.
 

Exroom

  • #3
Bedankt ralph,

de totale dikte van de cement dekvloer, is ongeveer 4-5 cm
op de betonvloer hebben we hele dunne (soort reflecterende folie met heel dun piepschuimik denk 2-3 mm dik) dit heeft de man van de vloerverwarming geadviseerd)

de bestaande vloer = onbekend, liggen tegels en daaronder vloerverwarming, dit nieuwe gedeelte levert geen problemen!

ook de aansluiting met de nieuwe en de oude vloet levert ook geen grote problemen op een scheur na van 1-2 mm
 

Ralph

  • #4
Kijk.....die 4 a 5 cm is het probleem. Zo'n buis is 1.5 a 2 cm dik, je estrich had dan min. 6 cm moeten zijn (min. 4 cm dekking over de buizen). Ik ben bang dat je het nieuwe gedeelte nogmaals moet overdoen en dat je de bestaande vloer er nu bij moet pakken om de min. dekking te verkrijgen.

Eigenlijk is de hele opbouw van deze vloer fout voor een vloerverwarming in deze tijden van energiezuinig stoken moet ik je er toch bij vertellen. Die 10 cm isolatie had niet onder het 20 cm beton gemoeten maar boven op betonvloer en onder de estrich vloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu