Potscheuren in cement leggen

Ruttert001

  • #1
Hallo,

Wij hebben in het voorhuis een potscheuren vloer liggen in het zand. We gaan zoals het er nu naar uitziet in het voorjaar de gehele vloer eruit halen en isoleren, vv aanleggen etc. We zitten erover na te denken om een deel van de potscheuren in de hal en wc te leggen (in cement) omdat het toch erg mooi is. We zullen eerst een normale betonvloer storten, de vv leggen en aansluitend dekvloer plus potscheuren eroverheen leggen.

Het enige is, we hebben geen ervaring met het leggen hiervan. Ik heb begrepen dat het een nauwkeurig werkje is, dat veel tijd in beslag neemt. Nu is dat niet zo'n groot probleem, maar het punt is dat je natuurlijk wel met de droogtijd zit van het cement.

Hebben jullie nog handige tips voor ons qua materialen of waar we echt op moeten letten voordat we hieraan gaan beginnen ?

Bedankt,

Bart

16749133300326280301420140187480.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik moest potscheuren googelen :mrgreen: . Ik begrijp dat dit een erg onregelmatig product is. Dat betekent dat het erg lastig leggen is. Je krijgt veel kieren en als de dikte ongelijk is, moet elk steentje handmatig op hoogte getikt worden. Dat is vakwerk.
 
  • Like
Waarderingen: Ruttert001

Ruttert001

  • #3
Ja, heel bekend is het niet. het is inderdaad een erg onregelmatig product en elke steen dient apart op hoogte getikt te worden. De rede waarom ik het vroeg was meer of er bepaalde cementsoorten zijn die langzamer drogen dan anderen, waardoor de tijdsdruk misschien iets minder wordt voor de 'niet ervaren tegelzetter'
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
De verwerkings- en uithardingstijd van de cementsoorten kan verschillen. Heb die gegevens zo niet paraat. Staat normaal op de verpakking. Begin sowieso met het aanmaken van een kleine hoeveelheid. Gaandeweg kan je die batch vergroten als het leggen snel genoeg gaat.

Ik ben benieuwd naar je ervaring straks. Het kan (op de juiste plek) een erg gaaf resultaat opleveren. Succes alvast!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu