Scheuren cementdekvloer herstellen

MHG

  • #1
Wij hebben een nieuwe woning gekocht waarvan binnenkort de akte passeert.

Er is een 7-tal jaar geleden een nieuwe uitbouw aan het huis geplaatst met een vloeroppervlak van ca. 65m2. Door een echtscheiding zijn ze met de afwerking gestopt na het leggen van de cementdekvloer. Er zitten geen dilataties in de vloer.

Bij de bezichtigingen hebben wij al gezien dat er scheuren in de vloer zitten. De verkoopmakelaar adviseerde ons om de dekvloer van 5cm dik er helemaal uit te halen en een nieuwe te laten leggen.

Nu willen wij graag een grindvloer laten leggen. Nu heb ik een aantal vragen, waar ik verschillende antwoorden op krijg, vandaar dat ik ze hier ook eens plaats.

1. Zijn scheuren in een cementdekvloer te herstellen? Ik denk persoonlijk van niet, gezien het poreuze karakter van een cementdekvloer.

2. Kan een cementdekvloer van 65m2 überhaupt gelegd worden zonder dilataties?

3. Als ik hem leg/laat leggen met dilataties, welke gevolgen heeft dit voor de grindvloer.? Ik kan me zo voorstellen dat je de dilatatie ook terug zal zien in de grindvloer.
 

MHG

  • #2
Als aanvulling op bovenstaand verhaal, vroeg ik me af of het wellicht ook een oplossing zou zijn om de gescheurde stukken eruit te halen en die weer op te vullen. De naden tussen het nieuwe en oude deel, zou ik dan opvullen met dilatatie-kit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu