Herstellen scheuren zwevende cementdekvloer

A.drenthe

  • #1
Wij hebben in de woonkamer/keuken (ca 100 m2) een zwevende cementdekvloer met vloerverwarming. De vloer is al een paar jaar oud. De vloer ligt op 10cm dikke PS-isolatieplaten met daaronder een betonnen constructievloer op breeplaten. Op de isolatie liggen matten waaraan de vloerverwarmingsleidingen zitten, met daarop de cementdeklaag. De deklaag is een beetje dun uitgevallen (3,5 tot 4 cm boven de leidingen van de vloerverwarming) en bevat geen versterkende vezels.

Nu zitten er in de vloer behoorlijk wat scheuren. Wij willen tegels op de vloer leggen (leisteen, 1 cm, lijmen), maar willen eerst de scheuren herstellen. Iemand heeft ons aangeraden de cementdekvloer te impregneren met 2-componenten epoxyhars KLB EP 42 . Dit zou de scheuren dichten en de vloer versterken.

Heeft iemand hier ervaring mee, of een andere (betere) suggestie? Of kunnen we beter alles eruit halen en een dunnere isolatie met een dikkere dekvloer leggen (al is dat natuurlijk wel meer werk).
 

Tiho

  • #2
Volgens mij ligt je eps op de verkeerde plek, en zou je vloerverwarming beter af zijn in het beton. Neem aan dat je vvw cv is?
 

A.drenthe

  • #3
Tja, de eps ligt op het beton (is het kelderdek) als thermische isolatie. De vloerverwarming (hoofdverwarming inderdaad) ligt feitelijk onderin de cementdekvloer. De bedoeling was dat de cementdekvloer 7-8 cm zou zijn. Nu blijkt die dus te scheuren helaas. Met die epoxyhars zou de vloer te impregneren zijn. Maar ik vraag me af of dat spul wel diep genoeg doordringt. De vraag is dus of iemand hier ervaring mee heeft. (Of een andere/betere suggestie.)
 

Tiho

  • #4
Ik denk dat je een goede flexibele tegelijm moet gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu