Dekvloer heeft scheuren, klinkt hol en is zacht

Johanniter

  • #1
Wij laten onze badkamer plaatsen door een klusjesman. Deze heeft vorige week een cementen dekvloer gestort. Iemand met verstand van dekvloeren gaf bij het zien van de dekvloer al aan dat deze opruld en dat de verhouding cement/zand niet goed was. De dekvloer was overwegend zwart van kleur.

De dekvloer is nu een week geleden gelegd en er zitten een aantal flinke scheuren in (15 cm lengte). Een flink aantal plekken klinkt erg hol als er met een hamer op wordt getikt. In een hoek van de badkamer kan eenvoudig met een schroevendraaier in de dekvloer worden gestoken. De dekvloer verpulvert hier. Andere delen voelen wat steviger als er met een hamer op wordt getikt maar het is nog steeds eenvoudig om een stuk weg te tikken.

Ik heb geen verstand van dekvloeren maar dit lijkt mij niet goed. Deze vloer betegelen gaat problemen geven lijkt mij.

Wat moet ik met deze vloer? Weg laten halen en opnieuw laten storten? Wat is er misgegaan? Alvast bedankt voor het advies!

Marc
 

Michiel_H

  • #2
Wellicht is er niet aangebrand. Of de verhouding was verkeerd, waarschijnlijk een te droge mortel. Laat de vloer er uit halen, laat het opnieuw doen en als jij de materialen moet betalen laat je dat nu je klusjesman doen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Uit de forumregels:
Een diagnose, offerte of reparatie, die reeds gedaan is door een bedrijf of monteur, kan niet worden beoordeeld via dit forum. Het is op afstand niet vast te stellen of zo iemand zijn werk al of niet goed heeft gedaan, en de vakmensen op dit forum zullen hun collega's ook niet afvallen. Hetzelfde geldt voor door derden uitgevoerd werk van welke aard dan ook: vragen te maken hebbend met het niet goed uitgevoerd zijn ervan zullen direct gesloten worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu