Scheur in kunststof kozijn.

bsintmaartensdijk@chello.

  • #1
Dit kunststof kozijn is net geplaatst en vertoont nu een scheur aan de binnenkant van het kozijn. Volgens de aannemer kunnen we dit afkitten...ik vraag me af of er dan niet nog meer problemen door kunnen komen....

IMG_20201219_121831.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
U heeft garantie, laat de aannemer het maar oplossen :wink:
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Idd, geen genoegen mee nemen! Kitten (of lijmen) is niet afdoende.

Dit is een productiefout. Jammer voor de aannemer, maar hij moet dit oplossen met zijn leverancier. Er moet een nieuw kozijn voor komen.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
De boekverbinding van het kozijn is losgekomen. Dit is niet te repareren en al helemaal niet met kit. Met kit kun je de naaf wel maskeren. Dat is een stuk voordeliger / aantrekkelijker voor de aannemer, maar niet voor u want u zit met een kapot kozijn.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Even als aanvulling: Het zou ook om een montagefout kunnen gaan... Ontstaan als de monteur van het kozijn het kozijn niet goed uitgevuld heeft voordat hij de montageschroeven heeft vastgedraaid. Dan is het ook het probleem van de aannemer.

Wacht maar even met betalen tot het is opgelost...
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #6
klopt niks van, wat ik ook vreemd vind is dat de scheur niet compleet in de naad is, dat zou je wel verwachten.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
De scheur is ontstaan in de binnenhoek, en loopt naar de buitenhoek. Waarschijnlijk was de extra druk bij het monteren van de glaslat de druppel... De las is altijd een zwakke plek, zeker bij de uiteinden van het lasoppervlak.

Echter omdat er door het lassen wel veel materiaal tpv de las zit, zal de scheur naar de zijkant uitwijken op het deel waar de las wel sterker is dan het PVC-profiel zelf.

Onder KOMO-certificering worden bij kozijnfabrikanten monsters genomen, en op de hoekdrukbank destructief getest.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Dit als je er helemaal niet meer uitkomt met de plaatser. Er uithalen repareren of nieuw plaatsen het wordt er allemaal niet mooier van.
Let op een las met de hand zal er waarschijnlijk anders uitzien als de lastechniek die de fabriek gebruikt. Vraag daar naar.
 

Milangeurkink

  • #9
Dit is zoals walker aangeeft een productiefout. Bij een goed gelast kunststof kozijn mag de las nooit knappen. Als je een kozijn uit elkaar probeert te drukken moet hij knappen in het profiel (gebeurt meestal op het einde van de staalversterking) en moet de las intact blijven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu