Scheur in dekvloer, hoe dicht te maken?

Eric_nl

  • #1
In de vloer van onze zolder zit een scheur over de volledige lengte. Op de foto's is een deel ervan te zien.






De scheur is een aantal millimeter breed en er is ook een aantal millimeter hoogteverschil. De aannemer die het huis gebouwd heeft heb ik ernaar laten kijken (omdat ik er niet gerust op was) en deze legde uit dat het komt doordat de vloerplaten die eronder zitten op verschillende manieren op de ondersteuning zijn gelegd. Het ene deel ligt direct op een muur en het andere deel ligt op een stalen balk met rubber ertussen. Dit zal dus enigszins werken en dat veroorzaakt de scheur.

Mijn vraag is nu: wat is de beste manier om deze scheur te dichten? Ik wil er een laminaatvloer op leggen en wil natuurlijk het hoogteverschil een beetje wegwerken. Daarnaast wil ik de losse delen van de dekvloer weghalen en opvullen. Ik neem aan dat dit iets elastisch moet zijn aangezien het zal blijven werken. Is hier iets geschikts voor?

Even voor de beeldvorming, ons huis van de voorkant gezien. De scheur zit op de overgang van het huis naar de poort (helft van poort overbrugging hoort bij onze zolder).
 

Droid

  • #2
De aannemer heeft inderdaad gelijk en daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Het opvullen / gelijkmaken zou u kunnen doen met een egaline. Dat is een cementgebonden product wat heel waterig is. Door het omkiepen op de plaats vloeit het uit en loopt het in de scheur. Twee vliegen in één klap.
 

Eric_nl

  • #3
Bedankt voor het snelle antwoord.

Moet ik daarvoor een speciale egaline zoeken die flexibel blijft of kan elke egaline dat? Doordat de platen op een verschillende manier zijn opgelegd zal dit blijven werken.
 

renehi

  • #4
Hoe groot is het hoogte verschil? een paar millimeter? Ik zou dan niet met egaline beziggaan. Het mooiste werkt egaline als je de hele vloer doet.... Met een zakje reparatiemortel kunt u het gat ook dichtsmeren en kunt u met een plakspaan of brede plamuurmes ook mooi het hoogte verschil gladstrijken. Als de overgang in de vloer klein is (0-2mm) zou ik er helemaal niks aan doen, de ondervloer vangt namelijk dit hoogte verschil wel op.
 

Eric_nl

  • #5
Het hoogteverschil ligt rond de 3 mm en ik wil de losse stukken weghalen dus er moet wel iets voor terug komen (het worden behoorlijke gaten).

Ik ben op een plek al begonnen met losse delen weghalen en kan daar zo tussen de 2 vloeren in kijken (iets van 25 cm diep). Er zit een spleet van zo'n 5 mm tussen de vloerdelen. Zou ik hier iets van een soort schuimplastic folie (een strook ondervloer bijvoorbeeld, misschien dubbelgevouwen voor de juiste dikte) tussen kunnen steken welke ik vervolgens van beide zijden aansmeer met mortel o.i.d.? Zo kunnen beide vloerdelen blijven werken zonder dat de vloer weer stuk gaat.
 

Azijnpisser

  • #6
Purschuim ertussen spuiten...

Het hoogteverschil zou je te lijf kunnen gaan met een betonschuurmachine. (te huur bij de betere verhuurder, zie de websites)
 

renehi

  • #7
Hoogteverschil is van belang, 3mm. Dit kun je met reparatiemortel gewoon afwerken. Ondergrond, losse delen weghalen, stofvrij maken, bevochtigen of primeren en dan met mortel het gat vullen en met brede plamuurmes en plakspaan mooi glad afwerken.
Bewegende dekvloeren? Lijkt mij dat na de 1e zetting van het gebouw de meeste beweging uit een dekvloer is....
 

Slui0041

  • #8
Voor het bijwerken van vloeren en vullen van kleine scheuren raad ik ***** aan. Professioneel spul. Erg makkelijk te verwerken. Te koop bij o.a. *****

Merken verwijderd, alleen per PB. Zie ook de forumregels, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu