Ruimte tussen plafondplaten

Awol

  • #1
Ik heb een gipsplaten plafond gemaakt over de houten delen eronder. Zit er strak in, maar op sommige plekken heb ik wat ruimte tussen de gipsplaten, soms wel tot een 1cm of iets meer. Moet ik die eerst opvullen of kan ik er meteen band overheen doen en dan stucen? Waarmee kan ik het eventueel het beste opvullen? Ik heb nog fix en finish liggen. Kan dat er ook voor gebruikt worden en dan band eroverheen om te stucen?

Eerst wilde ik het plafond schilderen, maar de vorige eigenaar was al aan het plafond begonnen en waar de platen bij elkaar komen lopen kleine scheurtjes. Wat kan ik daar het beste mee doen? Band erover en dan het hele plafond stucen?

Ik hoor graag jullie meningen over deze twee zaken.

Alvast bedankt.

Groeten.
 

Tiho

  • #2
Als de vorige eigenaar het plafond ook al had geschilderd zul je ook zeker moeten zijn dat dit stabiel is en ook voor moeten strijken.

Als je plakband op het plafond plakt en een nacht laat zitten, moet als je het plakband er weer aftrekt de plafondverf blijven zitten.
 

Awol

  • #3
En als die verf niet blijft zitten? Wat moet ik dan doen? Voorstrijken? Want hij heeft inderdaad het plafond geschilderd, maar alleen in een soort grondverf en die vertoont ook al wel kleine scheurtjes op de naden tussen de platen. Over deze scheurtjes/ naden stuc-band plakken?
 

BeeTeeWee

  • #4
Als het gipsplaat voor plafonds betreft hebben deze een RK (ronde kant) afwerking. Het is normaal gesproken niet raadzaam om daar stucgaas op te plakken, omdat die "op" de plaat blijft liggen en dan tot zichtbare verdikkingen op de naden leidt.

Als je het HELE plafond stuct vervalt dat bezwaar natuurlijk. Ik zou de loszittende bladders verwijderen, voorstrijken, stucgaas erop en dan helemaal stucen. Anders blijf je er de komende jaren mee aan de gang.
 

Tiho

  • #5
Als de verf slecht gehecht is, kun je stucplaten over het gips schroeven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu