Ruimte tussen voorzetwand en plafond

olafdeviking

  • #1
Hoi allemaal,

Ik ben momenteel voorzetwanden aan het maken tegen de buitengevel van onze tussenwoning uit 1930.

Ik gebruik de volgende opbouw:

- steensmuur 220 mm, geen spouw
- luchtspouw 16 mm (er zitten nog overal latten tegenaan gespijkerd, dienen als ventilatielatten)
- Kingspan Kooltherm K12 70 mm
- Dampremmende folie
- OSB 9 mm
- Stucplaat 9.5 mm

Boven de voorzetwanden bevind zich een draagbalk (de strijkbalk) op ~7 cm afstand van de muur. Ook is er een grote pui waarboven zich een stalen bint bevind. Beneden een schema van het vooropgezette plan:

voorzetwand.jpgachterpui.jpg


Huidige plan is PUR schuim spuiten in het onderste gedeelde van deze ruimte. De vraag is: is dat de beste manier, en zo nee, wat is de beste manier?

Hier heb ik nog geen bevredigend antwoord gevonden: https://www.klusidee.nl/Forum/topic/binnenzijde-isolatie-steens-metselwerk-muur.114628/

Alvast bedankt, gr. Olof
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als je dan toch met koolterm aan de gang bent, duw dan een plaat in die ruimte. Boven- en zijkant kant een ril purschuim voor een goede aansluiting.
 

Bernhard

  • #3
achterpui2.jpg
 
  • Like
Waarderingen: olafdeviking en IJkenhout

olafdeviking

  • #4
Dankjewel beiden!

@Bernhard, de stalen latei ligt er al in. Kan dus geen afwateringsfolie plaatsen. Foamglas klinkt als een goede oplossing, wel heel duur. En vraag me af of ik 50 mm (standaard maat) nog onder de bint geplaatst krijg zonder al te ver over het kozijn te komen.

Hoe lijm ik het foamglas op de stalen bint?

De stalen bint heeft wat oppervlakkige roest. Is het een OK plan om de roest met een staalborstel te verwijderen en in de menie te zetten?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Foamglas is drukvast isolatiemateriaal. Dat heb jij niet nodig. Je kan de koolterm hiervoor gebruiken, dat isoleert veel beter.

Controleer de staat van de stalen balk ook goed bij de opleggingen. De balk coaten is een goed idee, maar de kritische plekken zijn waar deze contact maakt met metselwerk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu