Doorbreken tussenmuur kruipruimte

SanchoPanza

  • #1
DSC_0318.JPG

Graag jullie advies/ tips in verband met het overwegen van het deels verwijderen van een tussenliggende spouwmuur op kruipruimte hoogte (zie foto) voor een groter gat van ongeveer 40cm bij 40 cm, bijvoorbeeld links van de buizen. Momenteel is het kruipruimte gedeelte er achter niet bereikbaar. De muur is origineel, een uitbouw heeft plaats gevonden waarna de muur er vlak boven is verwijderd. Voor zover te beoordelen lopen er geen buizen in. Er loopt paralel een houten vloer die niet op de muur lijkt te rusten.
De kruipruimte hoogte is ongeveer 70cm aldaar, fundering op staal (zandgrond). Momenteel rusten de buizen op de muur, met een houtje er tussen...
De reden voor verwijderen is toegang voor onderhoud, bodem- en buis isolatie.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Zo te zien zweeft er al één balk. Die zal je moeten opvangen.
Wat zit er boven, muur of een opening?
 

SanchoPanza

  • #3
De balk is onderdeel van een houten vloer en loopt dwars, volgens mij rusten deze voornamelijk op de zijwanden (als ik het goed zeg) en niet op deze muur. Wellicht te overbruggen met een gewapende latei van 1 meter bovenin? En nog 1 voor de andere muur van de spouwmuur.
Er zit een opening (woonkamer) boven, de vroegere spouwmuur van voor de uitbouw rustte er op. Ik maak mij vooral zorgen dat de muur van de zijkanten in elkaar zou kunnen zakken, maar misschien onterecht met een kleine opening.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu