Plafond isoleren: ruimte tussen binnenmuur (bakstenen) en houten etagevloer

Klus1929

  • #1
Hoi Allemaal!
Wij zijn een krotje uit 1929 aan het opknappen en zijn bezig met het isoleren van het plafond in de woonkamer. Tussen de houten balken gaan we 19 cm dikke glaswol of steenwol platen plaatsen maar we lopen tegen de volgende vraag aan:
De houten balken liggen in de spouwmuur (das niks vreemds natuurlijk) maar er is ruimte tussen de bakstenen van de muur en de houten etagevloer die op de balken ligt.
Nu lezen we overal: kieren dichten als je wil isoleren maar wat is hier wijsheid? Aanvullen met bakstenen en metselspecie leek me niet wenselijk om het feit dat je dan een krakende vloer gaat krijgen. Grote hoeveelheden pur (de ruimte is soms wel een cm of 8) willen we eigenlijk ook niet aan.

Toch is het, denk ik, handig om die kier te dichten, want anders is er een open verbinding met de spouw (en alles wat daar in rond gaat, qua ventilatie en vocht enzo).

Klopt mijn aanname dat die het gat beter dicht kan zijn? En waar mee zouden we het gat tussen de bakstenen muur en de houten etagevloer wel kunnen dichten zodat het isolatiemateriaal in het plafond droog en goed blijft?

1667503302787.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Stukken PIR, en de naden dichtmaken met pur.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Is dit de buitenmuur of de muur met de buren?
 

Klus1929

  • #4
Ah goeie! Buitenmuur :-)
 

Klus1929

  • #5
En dank voor je antwoord Walker, klinkt als een passende oplossing :-)
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Als er geen muur bovenop staat, dan vullen met isolatie. Staat er wel een muur op, dan dichtmetselen.
 

Klus1929

  • #7
Geen muur er boven, de Franse kap begint gelijk op de eerste etage, dus erboven zit dakbeschot en aan de buitenzijde pannen :-)

Dank voor jullie advies en isolatie gaat het worden dan!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu