Retourtemperatuur in combinatie met zoneregeling

Rickentes

 • #1
Op dit moment heb ik op de begane grond vloerverwarming als hoofdverwarming. Ik ben voornemens om op zolder een radiator te plaatsen. De zolder krijgt een aparte kamerthermostaat en mijn CV ondersteunt dit ook.

De radiator op zolder komt veel logischerwijs veel dichter bij de CV te staan als mijn vloerverwarming op de begane grond.
Klopt het dat de retourleiding/temperatuur van mijn radiator weer mengt met de retourleiding/temperatuur van de vloerverwarming? Dit zou het rendement toch niet ten goede komen? Hiervoor dient de retourtemperatuur toch een stuk lager te zijn dan de aanvoertemperatuur?

Is het een goed idee om een radiatorkop op de radiator te zetten om zo de retourtemperatuur te doen zakken? Of heeft iemand een beter idee?
Groet,
Rick
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Auto-Geen

  • #2
  Een grotere radiator selecteren die met een lager temperatuur traject nog voldoende warmte geeft.
   

  Rickentes

  • #3
  Er komt een low H20 van jaga te hangen. Deze krijgt al een lage aanvoertemperatuur. Het is er alleen heel snel doorheen en weer terug de cv in. Of dien ik hem helemaal te knijpen?
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #4
  Als je een Strada of een ander Jaga toestel neemt, schaf dan meteen ook een aansluitset met
  Eclipse ventiel aan. Dit soort aansluitsets met Eclips ventielen kun je instellen op debiet aan de hand
  van het gewenst vermogen en de delta-T. Stel dat je 1500W nodig hebt en een delta-T van 10 graden
  dan stel je dat ventiel in op stand 12. Hierdoor wordt de doorstroming begrensd en geeft de convector
  precies genoeg vermogen af bij het juiste delta-T
   

  Rickentes

  • #5
  Dank je wel voor je reactie. Ik heb de radiator nog niet aangeschaft dus deze neem ik gelijk mee. Ik had al wel over de heimeier gelezen in het boekje van Jaga. Het leek zo simpel dat ik begon te denken dat ik het misschien verkeerd begreep.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu