Retourtemperatuur klopt niet

Donboon

 • #1
Ik heb een remeha calenta cv op mijn zolder staan, welke nu niet meer mijn hele huis warm kan krijgen.
Op het moment is het kiezen of ik het boven of beneden warm wil hebben.
Omdat ik zelf weinig kennis heb van cv installaties heb ik een monteur langs laten komen. Deze kwam tot de ontdekking dat de pomp in de cv niet meer optimaal functioneerde en heeft deze vervangen door een nieuw exemplaar en heeft zijn best gedaan om waar mogelijk de radiatoren te ontluchten (er zat zeer weinig lucht in het systeem) Helaas heeft dit nog niet het gewenste resultaat opgeleverd.
Echter als ik zelf door het menu van de ketel blader valt het mij op dat de ketel zegt dat hij een retourtemperatuur krijgt van 77 graden (aanvoer 83), maar als ik de retourleiding voel dan is deze bij lange na niet zo warm.
Wat zou hier aan de hand kunnen zijn? Sensor defect? En kan dit een reden zijn dat ik mijn huis niet warm krijg?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Driewegklep die vast zit tussen ww en CV bedrijf.

  En monteur gewoon onder garantie terug laten komen.
   

  Donboon

  • #3
  Ik merk inderdaad dat als ik de wasbak in de douche laat lopen met warm water dat dan het eerste stukje van de aanvoer van de cv warm wordt. (cv staat al lang uit)
  Kan het dan zo zijn dat ik door een defecte driewegklep te weinig druk krijg om al mijn radiatoren te verwarmen? Of zie ik dat verkeerd...
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #4
  Een deel van de pompdruk gaat door het warmwater gedeelte en het overige gaat dan naar de radiatoren dus heb je daar te weinig stroming.

  1 van de eerste checks bij slechte stroming.
   
  • Like
  Waarderingen: Jackd

  Jackd

  • #5
  De motor van de driewegklep halen en kijken of je hem met de hand kan bewegen. Indrukken met een stuk hout o.i.d. ertussen en met een beetje geluk doet alles het weer een tijdje.
  Wel binnenkort vervangen.
   

  Donboon

  • #6
  Thnx voor de tips
  Ik weet niet of het een gevolg van dit probleem is of dat het er totaal niets mee te maken heeft...
  Ik heb beneden naast 2 radiatoren ook een vloerverwarming, deze heeft er op het moment ook niet zo veel zin in (kan ook al een ouder probleem zijn). Kan het zijn dat door de defecte driewegklep de radiatoren en de vloerverwarming hun retourwater niet goed naar de cv krijgen en daarom slecht willen opwarmen oid?
  Of zal de vloerverwarming een eigen probleem hebben? De aanvoer kan ik tot de radiatorknop warm krijgen als ik de overige radiatoren dicht zet, maar dan krijg ik geen temperatuur in het verdelerblok van de vloerverwarming.
  Misschien een beetje warrig verhaal, maar hoop dat het duidelijk genoeg is :?
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #7
  De pomp van de CV zorgt voor het transport van CV naar verbruikers en weer terug.
  Een radiator en de meeste vloersets veroorzaken geen stroming van of naar het CV toestel.
  Als de driewegklep een deel van het water over de tapwater wisselaar stuurt is dat water niet beschikbaar voor het CV circuit.
  Alles lijkt erop dat uw pomp niet stuk is/was maar uw 3wegklep.
   

  Donboon

  • #8
  Dat is duidelijk, bedankt. Ik ga het doorgeven aan de monteur
   

  Donboon

  • #9
  Vandaag is de monteur geweest om de 3wegklep te vervangen, zoals hier al was voorspelt is het probleem hiermee opgelost.
  Bedankt voor het meedenken !!:super:
   

  Ceeshobby

  • #10
  Is de oude pomp terug geplaatst?
  Mooi dat het weer opgelost is.
   

  Donboon

  • #11
  Nee, deze is niet terug geplaatst. Bij de eerste check maandag bleek deze al aardig gaar te zijn, dat wil zeggen, hij liep niet constant en moest op gang geholpen worden met een schroevendraaier. De monteur heeft me dat laten zien en ik kan er wel in komen dat het zo zou zijn. Nogmaals, zelf heb ik hier helaas niet echt verstand van en ga (in goed vertrouwen) op de kennis van de monteur af.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu