Regen onder de voordeur door

Ztrag

  • #1
LS,

Ik heb een probleem en heb geen flauw idee hoe dit op te lossen.

Onze voordeur zit op de westzijde van het huis en het huis maakt deel uit van een blok van 8. Wij zitten ongeveer in het midden. De overburen zitten op honderd meter, aan de overkant van een grasveldje.

Het regent vaak bij ons. Soms waait het dan ook. Als die wind dan uit het westen komt hebben we na een regenbui een natte deurmat, want op de een of andere manier komt die regen binnen. Onder de deurmat zit een put met de hoofdkraan van de waterleiding met een houten luik erop. Het ruikt muf, duurt lang voor het droog is en het is tijd om het houten luik te vervangen wegens rot.

Voordat ik dit luik vervang wil ik in ieder geval voorkomen dat er vocht van BOVEN op komt.

We hebben een naar binnen draaiende stompe voordeur, met een granieten drempel van ongeveer 10 cm hoog. Onderaan de deur zit wel een rand die uitsteekt boven de drempel langs, maar volgens mij loopt het toch in de naad met de drempel. Vervolgens blaast de wind het water naar binnen? Het toch wel langs de voordeur, maar aan de onderzijde zit al een tochtstrip. Daarnaast is het maar een heel kleine naad tussen deur en drempel, want op hete dagen klemt hij zelfs een beetje.

Moet ik hier maar mee leren leven?
 

Kloek77

  • #2
Ztrag schreef:
Onderaan de deur zit wel een rand die uitsteekt boven de drempel langs
Kunt u een foto plaatsen van deze weldorpel, zo recht mogelijk gemaakt vanaf de zijkant?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu