Regendoorslag kozijn welke kit ?

arie61

  • #1
beste medeklussers,

Bij langdurige regen en wind heb ik last vast regendoorslag bij het kozijn van de zolder dakkapel , het is niet veel maar de onderkant van het kozijn voelt nattig aan en soms liggen er een paar druppels op de grond . het vind plaats waar de "staander" aansluit op de onderbalk. het kozijn heeft 5 staanders waarvan de doorslag optreed bij 2 hiervan.
Mijn idee is om de aansluitingen van de staanders op de onderbalk af te kitten zodat eventuel kiertjes worden afgedicht.
Ik hoop dat dit afdoende is.
Vraag is of ik hiervoor acrylaatkit moet gebruiken (vanwege hout op hout) of is beglazingskit ook bruikbaar, en /of misschien wel beter

Arie

zie de foto's

20231027_213249.jpg 20231027_213117.jpg 20231027_213052.jpg 20231027_213025.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Probleem zit onder de geventileerde onderlat. Daar kom je met kit niet bij.
 

arie61

  • #3
bedoel je de glaslat ? en wat zou dan de oplossing zijn .
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Weet je wel zeker dat het niet via het raam dat open kan naar binnen komen?

Die onderste glaslat is een ventilatieglaslat (google maar even voor plaatjes, dan zie je meteen hoe die werkt)
Als er water via de ruit en kitrand achter die lat komt dan kan het weer weg. Ga je dat kitten dan rot de boel snel weg.
Als het water achter de glaslat naar binnen komt dan klopt er iets net met je kozijn, want daar hoort een rand achter te zitten die deel uitmaakt van de onderste balk.
Ik gok dat het probleem ergens anders zit.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Er is voor gekozen om de tochtstrippen langs de dorpel door te zetten
andersom is beter.

Als er iets van vocht achter de tochtstrip van de stijl komt drupt dit op het aluminium randje van de onderste strip en zou naar binnen kunnen lopen
 

arie61

  • #6
bedankt voor jullie reacties , ga in ieder geval de tochtstrippen aanpassen zodat de verticale strip op de dorpel aansluit zoals Boertje al schrijft ( 3 op de foto)
Verder nog de vraag of het zinvol is om de naden (1 op de foto ) toch af te kitten met acrylaatkit of glaskit of is het beter om deze aansluitingen "open" te laten
Heb ook even wat gegoogled naar de functie van een ventilatie glaslat (2 op foto) en kwam daarbij ook een neuslat tegen . Het lijkt mij een goede investering om in het voorjaar de ventilatielatten door neusltattten ,
 

arie61

  • #7
in het kort heb ik 3 vragen
- tochtstrip (3 op foto) vervangen , en op de dorpel aan laten sluiten ja of nee ?
- afkitten van de naden ( 1 op foto ) .... zinvol ja of nee ?
- ventialtielat op de onderdorpel ( 2 op foto) vervangen door een neuslat zodat de hele onderdorpel meer beschermd is voor vocht .. ja of nee ?

20231028_172405~2.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu