Reeds geplakt tapijt op laminaat verwijderen

Martijn_Schneider

  • #1
In ons (nog te accepteren) huurhuis hebben de vorige bewoners een tapijt gelegd over het reeds bestaande laminaat. Het tapijt hebben ze met dubbelzijdig plakband op de randen vastgeplakt aan het laminaat.

Is dat gemakkelijk te verwijderen met wat terpentine? Of laat het sporen na? Of laten de plakresten sowieso sporen na in het terpentine nadat het er een jaar op vast heeft gezeten? En tot slot, is terpentine de beste en meest makkelijke manier om plak resten te verwijderen of zijn er andere middelen/manieren die beter zijn?

Wij willen het liever zelf verwijderen dan vragen aan de verhuurder dat te doen, omdat het sneller is om het zelf even te doen...

Alvast bedankt!
Martijn
 

Fiesiekus

  • #2
Enige probleem wat ik zie is dat je bij het lostrekken mogelijk de laminaatboven meetrekt. En dat is niet te herstellen, tenzij je een brede plint erover spijkert.

Verder zijn er talloze lijmverwijderaars, variërend van aceton tot terpetine inderdaad.
 

Fiesiekus

  • #3

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Als er een beetje goede kwaliteit dubbelzijdig tape is gebruikt en het ook een tijdje heeft gezeten, dan heb je een serieus probleem. Het gaat namelijk echt vastzitten. J

Je zult met sterke oplosmiddellen moeten werken. Terpentine zal bijvoorbeeld heel langzaam gaan. Je komt dus al snel bij thinner terecht, met alle risico"s vandien. Zoals gezondheid, brandgevaar etc. Ook zal de toplaag van het laminaat aangetast kunnen worden.

Je zou kunnen proberen of je de tape weg kunt schrapen met een mesje als je het verwarmt met een fohn o.i.d. Maar ook dan heb je risico op beschadiging.

Ik heb het zelf al eens meegemaakt met wandjes in de showroom. Hierbij waren balken met dubbelzijdig tape op het laminaat geplakt. Bij het verwijderen brak de toplaag gewoon uit het laminaat.

Ik zou zeggen, als het half kan niet zelf aan beginnen, beter is het om het werk en risico bij de verhuurder neer te leggen. de vraag is echter of deze dat wil. Het laminaat zal dan wel verwijderd worden en dan heb je niets.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu