"Laminaat over tapijt (plus extra isolatie 5mm) - om een hogere vloer te hebben

Seb1234

  • #1
Oude_isolatie.JPG
Lamiaat_hoog.JPG
oude_tapijt.JPG

Ik heb 2 kinderkamers waar 15 jaar lang een IKEA klicklaminaat op een dunne isolatie-/ondervloer lag - zie foto. Nu wil ik nieuw laminaat leggen (6mm - AC3), maar ik wil ook de vloer verhogen.

Is het een goed idee om het tapijt te laten liggen, plus een 5mm ondervloer (voor egaliseren en isolatie - bijv Firstfloor Isoline ondervloer 7mm - Gamma), en dan het laminaat te leggen? Ik kan het tapijt verwijderen, maar dan moet ik een extra 10mm ondervloer in de hele kamer plaatsen, en ik denk dat het niet verstandig is om een ondervloer op een ondervloer te leggen.

Graag advies (sorry voor het slechte Nederlands). Alvast bedankt."
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Nee, dat is geen goed idee. Een ondervloer op een ondervloer is niet verstandig, maar het oude tapijt laten liggen is ook niet verstandig. In de eerste plaats zit er teveel vervuiling in het oude tapijt. Het is niet gezond om daar een vloer overheen te leggen.

Daarnaast gaat de vloer verschuiven als gevolg van de vleug in het tapijt en tenslotte heb je kans dat de combinatie tapijt met ondervloer te veel vering geeft, waardoor het laminaat stuk gaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu