Tapijtlijm van laminaat halen

ThimoR

 • #1
Hi!

Wij zijn net verhuisd naar een nieuw appartement en we mogen het tapijt van de vloer afhalen, waaronder mooi laminaat ligt. Echter is het grootste gedeelte met tapijtlijm aangebracht (zie rechterkant van foto). Hoe kunnen we dit het beste verwijderen? Er ligt ongeveer 28 vierkante meter aan tapijt dat wij willen verwijderen.

IMG-20220627-WA0034.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Zowel mechanische middelen als chemische middelen zullen het laminaat beschadigen of aantasten. Ik ben bang dat dit een hopeloze missie is.
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Ook een kwestie van uitproberen, ik heb laminaat op zolder liggen van de vorige eigenaar, dit lijkt niet de meest dure uitvoering, hier zat verf op terpentinebasis op, dit uiteindelijk er af gehaald met verfafbijt, was een risico maar kon uiteindelijk prima., maar weet dat je het risico neemt dat je laminaat op de milieustraat eindigt.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Je loopt natuurlijk ook de kans dat je nog verassingen tegen komt bij het verwijderen van het tapijt. Het zou kunnen zijn dat het tapijt is gelegd omdat het laminaat al ergens beschadigd is. Het zou jammer zijn als je daar achter komt nadat je veel tijd in het verwijderen van
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu