Tapijt hergebruiken

daan.91

  • #1
3 jaar geleden heb ik tapijt laten leggen in 3 slaapkamers.

Nu ga ik verhuizen naar een woning met een iets kleinere slaapkamer. Ik zat eraan te denken om het tapijt uit een van de 3 oude slaapkamers mee te nemen en in de nieuwe, kleinere, slaapkamer te leggen.

Het tapijt is destijds vastgelijmd maar volgens mij niet volledig en erg grondig.

Is het überhaupt mogelijk om tapijt te hergebruiken, en hoe zou ik dat kunnen doen?
 

eezacque

  • #2
Als je het er netjes uit kunt krijgen en het past zo ongeveer, dan kun je het weer gebruiken, door het vast te zetten met dubbelzijdig tape. Met een beetje geluk ligt het nu vastgelijmd met wateroplosbare lijm, en kan je het er met wat water wel lostrekken. Ik zou een stukje proberen...
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Tapijt wordt hard als het ouder wordt. Daardoor wordt het steeds lastiger om het opnieuw te leggen. Snijden gaat ook moeilijker naarmate het ouder wordt.

Ook zullen er lijmresten achter blijven op de rug van het tapijt en met een beetje pech trek je de rug kapot bij het verwijderen van het tapijt. Wateroplosbare lijm (waterkit) wordt nauwelijks gebruikt door de professionele stoffeerder en als dat wel het geval zou zijn, krijg je een smeerboel bij het oplossen van de lijm, waardoor je het tapijt alsnog kunt weggooien.

Ik zou een nieuw stukje tapijt kopen.
 

Sander 1972

  • #4
Dat gaat niks worden, je trekt het kapot. Zou het lekker laten liggen als dat mag.

Zonde van je zuinige tijd
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #5
Volledig of grotendeels verlijmd en je kan het vergeten.
Maar ik heb wel eens een stuk vloerbedekking van 3 bij 4 meter dat verlijmd was met een flexibele (rubberen?) ondervloer maar verder los kunnen oprollen. Heel zwaar maar het lag er weer mooi in.
Dus ik zou het proberen in een hoek waar toch weer een bed of kast zal komen.
 

Emiel1

  • #6
Ik heb wel eens tapijt "verhuisd". Mbv van behangafsteker tapijt losgemaakt van ondergrond. Is qua hoeveelheid werk alleen zinvol als tapijt nog niet oud is (3 jaar is niet oud) en de prijs/kwaliteit van het tapijt het de moeite van verhuizen waard is. Anders gewoon laten zitten, indien mogelijk overdoen aan nieuwe eigenaar/huurder
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu