Quickspray in plaats van witten?

Ambidexter

  • #1
Heeft iemand ervaring met het product Quickspray? Het is een 2-componentenmiddel, waarvan de fabrikant belooft dat het sierpleister, granol, systeemplafonds en spuitwerk "weer" stralend wit maakt.

Aangezien in mijn huis gerookt wordt, is het granol op de muren, het spuitwerk op het plafond en de (watergedragen) verf op de kozijnen behoorlijk vergeeld. Ik vind het nu de hoogste tijd om hier iets aan te doen.

Ik weet dat stoppen met roken het beste is, maar daar worden de wanden niet schoner van, hooguit minder geel. :wink:
Dat wordt dus het plafond witten en de muren sauzen. Tijdens het Googelen naar hoe dit het beste te doen en ik hierdoor steeds minder zin kreeg om ermee aan de slag te gaan, kwam ik op de pagina van de fabrikant van Quickspray. Je moet de 2 componenten 1:1 mengen en dit vervolgens op de te behandelen oppervlakken vernevelen. "…Na enkele minuten ziet men de nicotine en vuil verdwijnen…". Ik plaats hier vraagtekens bij.

Het spul is namelijk behoorlijk prijzig en ik wil dus zeker zijn dat het werkt. Het zou natuurlijk perfect zijn om zonder ellende van witten en sauzen van de nicotine-/teeraanslag af te komen. Op hun website wordt gesproken over "stralend wit". Nu zijn mijn muren niet helemaal wit. Er is een verftint in verwerkt. Deze tint wil ik graag behouden. Stralend wit is waarschijnlijk ook wel te behalen met een chloor-oplossing.

Op internet is (wonderbaarlijk genoeg) niets te vinden over ervaringen van gebruikers van dit product. Is het "oplichterij" in de kwade zin van het woord of in de goede?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Op dit forum worden geen produkten beoordeeld.
Ik wil u adviseren uw gevoel te volgen.

Waarschijnlijk dat er in de verfrubriek een oplossing komt.
 

Ambidexter

  • #3
Beste Jan,

De voorwaarden voor gebruik van dit forum heb ik doorgelezen. Het is me duidelijk dat producten op Klusidee niet beoordeeld behoren te worden. Iedereen heeft immers zijn eigen mening over een bepaald product. Ik ben me echter van geen kwaad bewust, aangezien het betreffende product in mijn ogen uniek is in zijn soort. Ik moet de naam ervan wel noemen, ik heb namelijk geen vergelijkbaar product op internet kunnen vinden. Wellicht is het sinds kort op de markt?

Misschien moet ik mijn vraag anders formuleren. De kern van de vraag is: Heeft iemand dit product ooit gebruikt en wat zijn de ervaringen ermee, waar moet ik op letten tijdens gebruik en is het geschikt in mijn situatie?

Ik zal in het vervolg extra opletten hoe ik mijn vraag formuleer. Overigens vind ik Klusidee een prima forum, waarop vragen serieus worden beantwoord.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Wie weet helpt het wel. Hoef ik nooit meer te sauzen!

Nee, ik ken dit product niet en kan u hierin niet adviseren.

In dit soort wondermiddelen ben ik altijd zeer geinteresseerd, vooral als zo'n internetaanbieder het even bij mij komt demonstreren. Daar heeft ie dus geen bezwaar tegen want dit product is volgens zijn zeggen de oplossing voor nicotine aanslag e.d.

Bovendien: al zou het helpen, dan is dat voor korte duur zoals uzelf uw rookgenot omschrijft. Tegen nicotine aanslag op structuur open ondergronden is niets opgewassen. Binnen no-time heeft u weer hetzelfde euvel.

Er bestaan speciale isolatie muurverven die beproefd zijn en ook werken. Ze smeren de structuur van de ondergrond niet dicht zoals het wondermiddel verkondigt, en zijn schrobbaar.
 

Ambidexter

  • #5
Beste Kees,
Bedankt voor uw reactie. Begrijp ik daaruit dat u een demonstratie krijgt van dit middel? Mocht dat zo zijn, dan verzoek ik u vriendelijk uw ervaringen door te geven.
Ik vraag me af hoe het werkt. De aanslag moet toch ergens blijven? Ik ga er dan vanuit dat het blekende stoffen bevat. Dus misschien in mijn situatie niet zo geschikt. Wellicht is uw advies beter: isolatie muurverf gebruiken. Op internet zag ik dat dit ook geschikt is voor plafonds. Maar volgens mij alleen in wit/gebroken wit te krijgen. Klopt dit?
Voordat ik aan de slag ga, wacht ik nog eventuele reacties op dit forum af.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Ik probeer ermee aan te geven dat de service via internet vwb dit soort producten niet verder gaat dan de betaling.

Als schilder gebruik ik dit soort wondermiddelen niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu