Muur met strepen en plaatselijk poriën?

Utrechter030

  • #1
Beste forumleden! Afgelopen dagen druk bezig geweest met het verven van mijn binnenmuren. Eerst zorgvuldig de tijd genomen om deze te ontvetten en plaatselijk op te vullen (met plamuur). De wand is erg oud en kon wel een mooie nieuwe laag gebruiken…

Het eindresultaat: een erg streperige muur (vooral strijklicht), gekke plekken en ogenschijnlijk poriën in de verflaag? Ik heb geen idee wat hiervan de oorzaak is en hoe dit op te lossen. Zou iemand mij hierbij kunnen helpen?

Voor de klus gebruikt: Sikkens Alphacryl Pure Matt 9016 met een Anza verfroller
Inmiddels al 3 lagen…

7B28AFD4-B7E4-423C-A11C-404494A91EC5.jpeg 8BAEAC81-AF04-44CA-93BE-3E87442E2694.jpeg 04E61A95-2900-4745-B5D2-A8BFD25F7D02.jpeg
 

Verfgebeuren

  • #2
Moeilijk van afstand te beoordelen. Ik ga ervanuit dat u geen plamuur maar een gipsgebonden vulmiddel voor de reparaties hebt gebruikt een dat die "al oude muur" niet met veegvaste muurverf was geschilderd. Bovendien lijkt het erop dat het te schraal is. gerold.
Gebruik een zeer goed verzadigde verf roller 25 cm breed, kortpolig want het is een gladde ondergrond en werk nat in nat.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Buiten is het overdag al te donker om dit zonder kunstlicht te doen. Je hebt een sterke lamp nodig of meerdere zwakkere bouwlampen. Zonder goed licht zie je anders niet als je een plekje mist zoals op foto 3.
Met een te brede roller kan je minder kracht zetten. Plekken zoals op foto éen die al 3 keer gemist zijn, zelfs even met een 10cm doen.
Met een goeie verf hoort dit in één keer en zeker in twee keer te lukken.

Als je te schraal (droog) hebt gewerkt kan het dat je een structuur in de verf hebt getrokken bij het na rollen. Dat zie je en voel je en dat kost een paar lagen op weer weg te werken, of een schuurmachine er lichtjes overheen halen.
 

Verfgebeuren

  • #4
@Jackd: u gebruikt een 25 cm. roller op een telescoopstok en niet uit de hand. Op een stok heeft u veel meer overzicht en heeft het weinig met kracht te maken. Een wand is zelden hoger dan 260 cm.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu