Glaslat aflakken voor plaatsing?

Letthekidsplay

  • #1
Goedendag allen,

korte vraag mbt geventileerde glaslatten (ik ga binnenkort een slechte lat vervangen). Ik ga de sponning en glaslat rondom in de grondverf zetten, maar moet je de glaslat en/of sponning ook aflakken voordat je hem gaat plaatsen? Ik lees hier wat tegenstrijdige berichten over, alleen grondverf voor het doorademen (?) en anderen adviseren aflakken. Wat is wijsheid? En bij het vervangen van een staande glaslat, is schroeven (met glaslatschroeven) voldoende, of moet ik nog extra montage kit gebruiken tussen sponning en lat ? Nb, ik bedoel dus niet het afkitten met beglazingskit, maar bijvoorbeel het voorkomen dat er vocht tussen lat en sponning kan komen.

Bijvoorbaat dank.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Voor het doorademen van de glaslat alleen grondverf. Doorademen is goed maar dat betekend dat de buitenste laag van de glaslat een laag in de grondverf moet zijn en geen lak.
Het kozijn zou je in de grond kunnen houden daar kan het vocht in de ruimte rond het glas van binnen naar buiten.
 

Letthekidsplay

  • #3
Ok, bedankt voor je feedback. Als ik het dus goed begrijp kan ik het beste alles in de grondverf zetten, en alleen het buitenste gedeelte van de glaslattten/kozijn aflakken?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
De glaslatten zet ik rondom twee of drie keer in de lak. Zodoende kan er bijna geen vocht in de lat trekken. Wat er niet inzit hoeft er ook niet uit.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik heb 2 jaar terug ook alles rondom gegrond en gelakt. Zelfs de onderdorpel waar de neuslat op kwam en de onderste 10 cm van de stijlen waar de glaslatten weer tegenaan kwamen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu