Problemen met CV-ketel Nefit VR(C)24

R.vander.molen

  • #1
Sinds kort heb ik een nieuwe flat. De CV-ketel (een Nefit VR(C)24 van ca. driekwart jaar oud) hangt in de berging van 1,7 x 1,3 x 2,5 mtr. binnen de flat, met afgesloten deur. Er is een ventilatie-opening in de wand van de berging (een soort koker van 30 x 10 cm en een lengte van 90 cm) die uitkomt in de hal naar de lift. Mijn flat is op de 5e etage van een gebouw van 9 etages. Er zijn 6 appartementen op iedere etage en volgens mij zijn er 4 centrale rookgas afvoerpijpen inwendig in het gebouw.

De CV laat het dagelijks afweten! In het gunstigste geval brandt de ketel gedurende een paar uurtjes en geeft dan de code I aan en bij indrukken van de serviceknop van de UBA code L.
Deze code staat voor: te weinig schoorsteentrek, of RGA (rookgasafvoer)heeft teveel weerstand, of TTB defect of niet goed aangesloten.

Vraag 1: wat is TTB?
Vraag 2: hoe kan het probleem mogelijk verholpen worden?

Ruud
 

Toon

  • #2
TTB staat voor thermische terugslag beveiliging. Deze zorgt er volgens mij voor dat de rookgassen alleen de schoorsteen in kunnen en niet terug het huis in. Dit zou natuurlijk een mogelijkheid zijn dat deze defect is. (Maar ik ben hierin geen specialist, dus wacht hun reactie nog af)

Maar als de ketel nog maar 3/4 jaar oud is en door een installateur geïnstalleerd is, dan zit er zeker nog garantie op. Deze komt meestal te vervallen indien je er zelf aan gaat zitten sleutelen. Ik zou dus eerst contact opnemen met de installateur.

Succes.
 

R.vander.molen

  • #3
Bedankt Toon voor de beschrijving van TTB. Ik zal niet zelf gaan knutselen aan de CV-ketel, maar zal daarvoor zeker de installateur laten komen.
Ruud
 

Proost

  • #4
Er is te weinig trek in het afvoer kanaal of er is te weinig toevoerlucht.
Inderdaad is dit aan de installateur om te beoordelen, succes!
 

R.vander.molen

  • #5
Bedankt voor uw reactie Proost.

Het lijkt erop dat het inderdaad een kwestie van te weinig toevoerlucht is geweest. De koker van 30 x 10 cm en 90 cm lang waarvan ik van sprak heeft te weinig toevoercapaciteit en zal worden verbreed aldus de installateur die vanmiddag is komen kijken.

Hij adviseerde tevens om de deur naar de berging niet geheel te sluiten en een van de luchtroosters boven de balkondeur open te laten. Sindsdien werkt de CV-ketel weer naar behoren!

Vr.gr. Ruud
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu