NEFIT cv ketel jongleert met druk.

Gootsteenafvoertje

  • #1
Hoi allemaal
ik heb een nefit cv ketel (weet even niet welke iniedergeval ecomline exxelent)
cv monteur paar maanden geleden geweest. druk was na de monteur (controle) op ongeveer 2 bar, normaal zit het opvul kraantje van De ketel beneden, in de kelder bij het expansievat. (is tevens niet stuk, is hol)
maar volgens de schoonmaker die destijds aanwezig was zei dat de monteur alleen buiten in het cv hok en bij de ingang bij een klein radiatortje had gesleuteld. dus ik vraag me af dat als hij niet in de kelder is geweest hoe hij de druk dan omhoog heeft gekregen... er was bij de ingang ook geen bruikbare vulkraan..
dus na een week of 2 was de druk weer omlaag naar zo'n 0.8 bar, net onder het rooie wijzertje, dit bleef 5 maanden zo,men gister keek ik en stond de druk op 0,15 bar? het huis (vrijstaand huis, 160 m2 bjr 1906) is altijd goed warm, zo rond de 20.5 en 21.0 zoals gevraagd, warmwater werkt ook goed. zelf s met de lage druk. alleen op de bovenetage maakt mijn radiator in mijn kamer een borrel-geluid, maar dat is gewoon lucht, dat maakt denk ik niet veel uit. tevens hebben wij op zolder (de hoogste radiator) een ontluchter op die radiator, en hij is vanboven een beetje groen geoxideerd, dit zou misschien een beetje lekken. (weet niet zelker ik kom bijna noot op zolder) dus ik weet echt geen raad meer.

wie weet raad? mvg m.traas
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #2
Vaak is het het expansievat wat dit soort verschijnselen
veroorzaakt, als een vat bezig is met stuk gaan, dan kan
je dit niet horen door erop te tikken....
Levensduur van zo'n vat ligt gemiddeld tussen de 5 en 10
jaar
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #3
Vat vervangen. Hangt in de kelder als ik het hoed lees.

Dus een 1 bar vat. Aantal liters staan op het vat.

Daarna bijvullen en hele installatie ontluchten. Dan nogmaals bijvullen zodat de cv ketel die boven hangt op ongeveer 2 bar komt.

Klaar
 

Gootsteenafvoertje

  • #4
Dank jullie voor reacties:) ik ben zelf maar 14 jaar, reden dat ik het doe is dat mijn moeder hier gene interesse in heeft en ik als hobbyIst me er zorgen over maak dat het hier een week je koud wordt haha. mijn moeder moet er maar op de hArde manier van leren...
zal niet lang meer duren voordat het befaamde monteurtje op de ModuLine verschijnt. (weet mijngod niet of er een druksensor in zit...) installatie uit 2004.
Wordt Vervolgd!
 

Gootsteenafvoertje

  • #5
Obelix, GEFELICITEERD! dit was je exact 5900ste bericht LoL
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
Bedankt was me niet eens opgevallen
 

Xr8

  • #7
In een ecomline zit geen druksensor. Je kunt altijd even kijken of het wel een vat is met 1 bar voordruk. Is het een vat van 0,5 bar dan zal deze niet goed werken en snel stuk gaan.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu