Probleem met ingestelde tempo en gemeten temp

Dordrecht

  • #1
Hallo , ik heb een remeha calenta c40 van nog geen 3 jaar oud. gisteren is driewegklep vervangen omdat deze stuk was gegaan door de vocht in de ketel ,probleem hydroblok.
Nu is sinds het vervangen een probleem ontstaan, de gemeten temp blijft hangen op 21 graden, terwijl ik handmatig altijd op 18 graden zet als ik naar bed gaat. Normaal koude voeten , nu warme voeten s ochtends.
Hoe kan ik dit herstellen , in de nacht wil ik hem gewoon op 18 graden hebben ivm stoken , maar dat gaat nu niet. Help , alvast bedankt
Arno van Wijnen
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je het hebt laten doen: bedrijf terug laten komen.
Als je het zelf hebt gedaan: er is waarschijnlijk iets niet goed gegaan, driewegklep gaat waarschijnlijk niet helemaal in de warmwaterstand dus het wordt nooit heet genoeg voor warmwater. Een deel gaat de CV instalatie in en waarschijnlijk blijft de vloerverwarming werken.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #3
Misschien zijn de instellingen van de temperatuurregelaar na spannings onderbreking niet goed ? tijdprogramma ? systeemtijd ?
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Waarom weer zelf lopen knutselen als je een vakman hebt laten komen (en betaald hebt). Laat hem dat maar oplossen!!
Je hebt, als je werkzaamheden hebt laten uitvoeren door een erkend installateur, toch garantie op een reparatie (of was het weer zo'n handige Harry die het wel even opknapte.....) M.i. geen echt probleem voor dit forum.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #5
Hebben ze de complete klep vervangen of alleen de motor?
 

Xr8

  • #6
Wij geven de lekke hydroblokken door aan de fabrikant, deze lost dat gewoon netjes op. Niet zelf aan komen, valt gewoon onder de garantie. Wel via een installateur het garantieverzoek doen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu