Probleem met de CV na vervangen put met convector radiator

convector

 • #1
Goedenavond,

Ik heb van de week een klus uitgevoerd in ons Jaren 70 huis.
We hadden een convector put met convector radiator , die heb ik er uit gehaald en vervangen voor een nieuwe verticale radiator aan de muur.
Er is een heel stuk van dikken leidingen vervangen voor 15mm buizen , probleem is echter dat de radiator niet warm word.
Alles is al geprobeerd zoals ontluchten , aan en afvoer omdraaien , onder en bovenkant aangesloten. Maar helaas niks helpt momenteel.
Kan het zijn dat de leidingen niet dunner hadden moeten zijn , de radiator zit op het einde van de installatie , kan het zijn dat de ketel niet genoeg druk heeft om het water er doorheen te pompen? Ik heb ook nog geprobeerd om alle radiatoren in huis dicht te draaien en de nieuwe open maar dat resulteerde binnen 5 minuten in een foutmelding op de ketel. Temperatuur werd te hoog.
De ketel is een Remeha van een jaar oud en de radiator een Thermrad verti compact.
Zie ik iets over het hoofd? Wie heeft er een idee.
Bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Er is geen stroming.
  Voetventiel open?
  Leiding verstopt?

  Laat eens wat foto's zien van de overgang van oud naar nieuw, en van de aansluitingen op de nieuwe radiatoren.
   

  convector

  • #3
  Ik zal morgen proberen wat foto’s toe te voegen , het vreemde is ook dat de radiator in de gang (die in verbinding stond met de convector ondergronds) ook opnieuw is aangesloten en het altijd heeft gedaan en nu ook niet meer warm word. Het lijkt er op dat de ketel door die dunnere leidingen het water nu niet rond kan gooien maar ik weet niet of dat überhaupt mogelijk is? Dat er geen doorstroming is klopt helemaal , de leiding word warm tot de knop maar gaat niet door de radiator heen.
   

  Jackd

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Draai alle andere radiatoren op één na eens dicht en de twee die problemen geven wel open.

  15mm is voldoende om de radiator warm te krijgen, hooguit heeft ie te weinig capaciteit, maar 15mm op zich kan de oorzaak niet zijn. Dan moet ie echt zo goed als verstopt of geblokkeerd zijn.
   

  convector

  • #5
  "Ik heb ook nog geprobeerd om alle radiatoren in huis dicht te draaien en de nieuwe open maar dat resulteerde binnen 5 minuten in een foutmelding op de ketel. Temperatuur werd te hoog."

  Bedankt voor het meedenken maar dat had ik al geprobeerd met een foutmelding als gevolg. Hij gooit het water niet rond. Ik heb de overgang van dik naar dun los gehaald en met een lange draad naar boven gestoken maar de leidingen zijn vrij. Ook zitten alle radiatoren vol met water en zit er zover ik kan zien nergens lucht. Kan het zijn dat de ketel of heel de installatie moet worden ingeregeld alleen maar omdat er een radiator vervangen is? Convector voor type 22.
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #6
  ketel is ook ontlucht? andere radiatoren worden wel warm?
   

  Onderhoudtje

  • #7
  Als je alle radiatoren dicht hebt staan behalve die gene die niet warm wil worden, en hij wordt nog steeds niet warm, dan heb je toch echt een probleem met de stroming. Ergens zal het niet goed aangesloten zitten of er staat een voetventiel/radiatorkraan dicht.

  Als je de radiator ontlucht komt er dan wel water uit de ontlucht?
   

  convector

  • #8
  Als er ontlucht word komt er water uit de ontluchting,overal. Het enige wat ik kan bedenken(maar ben geen vakman) is dat voorheen de leiding van 22mm recht naar beneden liepen naar de convector en nu de situatie met bochten en dergelijke van 15mm . Zie foto's.

  16398238935541465830935103979136.jpg 16398239174662759154331288830117.jpg 16398239726563169863298841332215.jpg 163982401198341173839171266412.jpg
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #9
  Fotos vertekenen, het horizontale deel van de buizen tegen het plafond loopt dat wel op afschot richting de ketel?
   

  Fmrama

  • #10
  Worden de buizen richting radiator wel warm(er)?
  Als alles dicht is, geeft de ketel een melding….maar wordt de radiator wel warm op dat moment?
  Mss de pompsnelheid te laag?
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #11
  Die leidingen moet goed gaan.
  Ik zie een aftappen, als je die laat stromen word die leiding dan wel warm?
  Voetventiel 100% zeker open?
  De leidingen naar boven kunnen geen lucht verzamelen?.

  Anders beide kranen sluiten, radiator aftappen en demonteren.
  En dan kijken of er water uit de retour komt, of er water uit de aanvoer komt.
   

  Fmrama

  • #12
  Ik had een dergelijk probleem met mijn nieuwe badkamer radiator.
  Het volgende heb ik toen gedaan:
  Ketel van druk gehaald. Ontluchtings ventiel op de radiator open gezet.
  Daarna heel langzaam de ketel weer gevuld. Tot op dat moment het ontluchtingsventiel open laten staan. Als de ketel op druk is het ventiel dicht draaien. Je moet dan wel met 2 personen zijn. Een die het langzaam vult en de ander bij het ontluchtingsventiel .
   

  convector

  • #13
  De buizen richting radiator, dus die uit het plafond word warm als ik de radiator op de slaapkamer en zolder aan de zelfde kant (gevel) open draai. Anders blijft hij koud. Als ze open staan word de leiding beneden dus warm tot aan de 't splitsing die op 90 cm hoogte zit en naar de radiator in de gang gaat. Onder de splitsing naar de nieuwe radiator toe blijft het koud en is er geen stroming

  Bedankt voor het meedenken.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #14
  dan houden we niet veel over.
  Retour en aanvoerkraan dicht.
  doppen in de aansluitingen laten zitten bij indraaien puntstukken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu