Probleem met Agpo 127c

MikeOne

  • #1
Hoi!

Net mijn nieuwe (oude) huis betrokken na 2.5 maand klussen. Eindelijk het CV systeem weer helemaal aangesloten, gevuld, ontlucht (meerdere keren) en de stekker van de Agpo er weer in gedaan. De ketel gaat vervolgens door zijn opstart procedure (F:HI - pomp slaat aan, CV aanvoer leiding word even warm) maar vervolgens eindigd deze fase met in beeld 9:21 (de 21 kan veranderen dus ik vermoed dat dat een temp is). Via een ander draadje hier zou het 1 van de 3 volgende codes moeten zijn:

-0- standby (ruststand);
-t- werking voor tapwater (ook opwarmen voorraadvat)
-c- werking voor de cv-installatie;

maar niet dus! Linker display geeft altijd een '9' aan.

Resultaat? Ik heb wel warm water (als ik de kraan openzet dan veranderd het display ook naar 't') maar geen verwarming! Om een fout in de thermostaat of aanvoer draadje naar thermostaat uit te sluiten, heb ik de 2 draden uit de ketel aan elkaar geknoopt (ik neem aan dat dat de ketel moet vertellen dat hij moet verwarmen) - dit doet weinig, alhoewel je dus wel iets hoort schakelen als je contact maakt.

Iemand enig idee? Ik zit vast en heb een koud huis! HELP!

Bij voorbaat dank,
Michiel.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
De 9 is normaal gesproken de wachttijd na gebruik van de cv.

Controleer even of de ketel wel op de winterstand staat.
"M"knop kort indrukken. U ziet dan een 0 met punt....Deze moet op 11 staan.

Dus in het linker display een 0 met punt en in het rechter display 11.
Is dit niet het geval, dan 2x op de plus drukken tot u de "11"krijgt, deze vastzetten door de "c"ingedrukt te houden tot deze knippert.
 

MikeOne

  • #3
He bedankt voor je snelle reactie. De hele zomer/winterstand ding had ik al nagekeken want daar las ik iets over in de handleiding - helaas bestaat in het menu geen optie 0. (met punt) - ik geloof dat dat een feature is van latere serienummers (vanaf 020L dacht ik me te herinneren en de mijne is een 010L)..

Nog andere ideeën misschien?
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #4
Wanneer u de mode knop 1x indrukt zal hij de zomer/winter functie moeten geven.Dit staat ook in het klepje van uw ketel ( als het goed is dan he)

Er zijn uiteraard nog legio mogelijkheden, print defect, sensor probleem......

Kijk de aanvoer water temperatuur eens na Optie 1 door mode knop in te drukken.
Deze geeft de huidige temp, wanneer u nu de plus indrukt krijgt u de ingestelde temp.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #5
Ik weet niet welke draad u doorverbonden hebt gehad,
Als u contact 1 en 2 op de kroonsteen doorverbindt (aan de onderzijde van de elektrakast zit een klepje) dan zal de ketel moeten gaan branden op cv.

Als u de draad van de kamerthermostaat heeft doorverbonden en dit is toevallig een opentherm / modulation thermostaat, dan werkt het doorverbinden niet. bij deze thermostaat zit de bedrading op contact 9 en 10

groet
 

MikeOne

  • #6
Wheyhey! het lijkt op succes!

Het lijkt me dat de kamerthermostaat geen opentherm thermostaat is, maar...de draadjes zaten wel verbonden op 9 en 10. Ik heb de thermostaat nu aangesloten op 1 en 2 - en nu blijft de ketel op 'c.' staan en de temperatuur begint op te lopen!

Heel erg bedankt - ik verwacht dat het hier over een uuurtje weer een aangename 20 graden is ;-)

Thanks again!
Mike.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu