Probleem met afvoer van badkamer

Fiesiekus

  • #21
Cvolieboy schreef:
Zou het kunnen dat de afvoerpijp buiten wat verzakt is, zodat er een lager gelegen punt ontstaat in het midden naar de hoofd rioleren toe.
Is op zich best goed mogelijk: hangt van de pijpdiameter af. Ik heb in de kruipruimte van m'n keuken ook eens een 40 mm rioolpijp gezien en dat hing als een achtbaan aan de vloerbalken.

Anderzijds is het de vraag of de gehele pijplengte door de tuin tot aan het hoofdriool ook in 40 mm is uitgevoerd, 110 of 125 mm zal niet snel een flink stuk (ongeveer radius pijp) verzakken. Als 't inderdaad door verzakking komt, wordt 't uitgraven om probleem op te heffen.
 

Peterw

  • #22
Fiesiekus schreef:
Is niet op voorhand te zeggen, hangt van de plek af waar lucht zich verzamelt. Vooralsnog is het vreemd dat de WMafvoer geen problemen geeft (heb ik dat goed begrepen?). Kunt u de sifon daar eens afhalen en kijken of de douche dan wel goed leegloopt, m.a.w. probeer de WM afvoer eens als ontluchting.
Voor alle duidelijkheid. Er zit nog geen sifon aan de wasmachine afvoer. Deze geeft inderdaad geen probleem, in zoverre, dat als ik er met de waterslang op vol vermogen water in spuit, dit wel goed blijft weglopen. Tegelijkertijd heb ik de douchebak dus volgegooid met enkele emmers water, maar dit stroomt dus nagenoeg niet weg. Ook niet wanneer ik intussen geen water meer in de wm-afvoer spuit.

Nog een vraagje: Hoe kan ik erachter komen waar de lucht zich verzamelt?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #23
Hoi Peterw,

Hoe goed sluit de afvoerslang van de wasmachine aan op de afvoerbuis van PVC.
Zit deze daar klem in of is er genoeg ruimte tussen slang en pijp om lucht aan te zuigen of te laten ontsnappen?

Omdat u schrijft dat er nog geen sifon in de pijp van de wasmachine zit, zou er een vieze rioollucht in uw badkamer moeten hangen behalve als de afvoerslang goed aansluit.

Als bovenstaande zo is hoe loopt de douchebak dan leeg als u de wasmachine slang niet in de afvoerpijp heeft aangesloten?

Vg Gr en sucses ermee
 

Fiesiekus

  • #24
Heeft u enig idee over de diameter van de rioolpijp in uw tuin? Komt die ergens uit op een putje? En zoals Cvolieboy schreef: heeft u stank overlast zonder sifon en zonder WMafvoerslang? Zo neen? Dan zou dat kunnen duiden op een waterslot ergens de afvoerpijp. Simpel is anders.
 

Peterw

  • #25
Beste Fiesiekus en Cvolieboy, bedankt voor jullie antwoorden en sorry voor de late reactie. Ik ben de hele dag weer aan het werk geweest in de betreffende woning, vandaar.

Antwoorden op de vragen achtereenvolgens: Diameter: ik weet dit nog niet. Zo gauw ik in de gelegenheid ben ga ik in de tuin op zoek naar de riolering. Helaas is er geen enkele tekening van de situatie.

De wasmachine staat er nog niet en de douche wordt ook nog niet gebruikt. Ik ben nu bezig met het betegelen van de badkamer. Maar.... er is helemaal niets van stank te ruiken terwijl de 40 mm pijp dus gewoon open is.

Over enkele weken moeten we er echter wel gaan wonen, dus tegen die tijd moet ik het opgelost hebben. Ik ga opzoeken wat een waterslot is.

vr.groet, Peter
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #26
Met een waterslot wordt hier een verzakking/verstopping in de pijp bedoeld, het waterslot fungeert dan als sifon en dan kunt u ook niets ruiken bij de afvoerpijp.
 

Peterw

  • #27
Jan schreef:
Met een waterslot wordt hier een verzakking/verstopping in de pijp bedoeld, het waterslot fungeert dan als sifon en dan kunt u ook niets ruiken bij de afvoerpijp.
Slik.., dat is minder. Dat wordt dus graven.
Toch is er iets dat ik in dit verband niet goed begrijp. De WC grenst aan de badkamer en zal toch buiten op hetzelfde afvoersysteem aangesloten zitten? Hiermee is er echter geen enkel probleem. Klopt deze redenering?
 

Fiesiekus

  • #28
Jan haalt me de woorden uit de mond.

Over het toilet: dat en de goed afwaterende WM-afvoer doet me ook weer een beetje vermoeden dat er in de sifon van de douchebak iets niet goed zit. U heeft de doucheafvoer tijdens de verbouwing afgedekt zodanig dat er geen materiaal (specie, gruis, lijm) in kon vallen?

Misschien zal een waterslot ergens in de tuin voor een paar cm waterdruk zal zorgen? Is te "overwinnen" voor de WM afvoer en met een 5 a 10 cm waterkolom in de douchebak. Is theorie, praktijk kan anders en weerbarstiger zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu