Problemen met alle afvoeren

girlsweet

  • #1
Ingewikkelde kwestie, zal proberen het zoveel mogelijk samen te vatten. Problemen met afvoeren in beide badkamers en keuken. Voor mij een groot mysterie.

Badkamer boven:
Douche: rare, vaak sterke geur, (niet typische zwavel-rioolgeur). Wordt het meest gebruikt en sinds ongeveer een jaar af en aan last van geur. In de winter ook rioolvliegjes gezien (donker, klein), bleek door de afvoer gegooid, nagespoeld met heet water een paar keer en vliegjes nooit meer gezien. Door rumoerige periode niet aan toe gekomen om iemand ernaar te laten kijken. Geur verdween vaak vanzelf weer na douchen etc. Kortgeleden ontdekt dat er een afvoerplugje miste, (ook beneden, zelfde afvoer) deze besteld en sindsdien staat het water wat hoger dan eerst. Gehoopt dat dit het probleem zou oplossen, maar na een paar dagen ontstond er weer een milde geur. Besloten om voorlopig daar niet te douchen, en af en toe heet water erdoorheen te spoelen. Twee dagen niet gedaan en vandaag een enorm sterke geur aangetroffen.. Waterslot eruit getrokken en even foto gemaakt van de binnenkant, zie eerste twee foto’s. Kan dit schimmel zijn oid? Douche nu twee weken niet meer gebruikt, voor het geval het toch iets van schimmel zou zijn, wil ik het niet verder voeden met shampoo etc..
Wc: raakt afgelopen halfjaar wat vaker verstopt, ontstopt wel gewoon gemakkelijk met rubberen ontstopper. Toen ik de binnenkant van de douche filmde trok mijn partner toevallig de wc door en toen leek het wel heel lichtelijk te borrelen in de doucheput.
Wastafel: recent: sifon borrelde beetje na, geprobeerd schoon te maken, maar vervolgens lekte deze een heel klein beetje. Toch maar laten vervangen, nieuwe sifon erin maar borrelt nu alsnog weer na, wat heel af en toe zelfs nog kort op een andere plek in de badkamer hoorbaar lijkt.

Badkamer beneden:
Douche: wordt weinig gebruikt. Regelmatig sterke zwavelige geur, die zelfs tot de gang reikte. Niet teveel zorgen om gemaakt, met het idee dat er een paar minuten water doorheen gespoeld moest worden wegens het waterslot. Kon toch wel gauw stinken na een klein weekje zonder gebruik. Onlangs ook hier het afvoerplugje geïnstalleerd en ook het waterniveau zien stijgen. Dacht dat alles nu wel goed zou zijn, maar na 1x douchen hier het afvoerdeksel er even afgehaald en trof hier een smerig laagje aan (zie derde foto). Dit schoongemaakt en na nog 2x douchen begon ik toch wel wat te ruiken als ik dichter bij het putje stond, deksel eraf en zie foto 4.
Wc: laatste maanden merk ik soms een wat harder geluid bij het doorspoelen. Niet altijd, maar soms dus echt een soort knallend geluid. Weet ik niet zeker maar lijkt te zijn sinds ik de wastafel sifon had schoongemaakt..

Keuken: inlaatcombinatie trechter stroomde over bij teveel water doorspoelen in 1x. Ook een nare geur in het kastje eronder, en het kastje ernaast. Ik ging ervan uit dat dit kwam door het water wat dan overstroomde, hier kwam namelijk ook altijd wat spikkeltjes prut bij vrij. Loodgieter is laatst langs geweest, heeft de buis van de inlaatcombinatie van wat anders gedraaid, zodat het water niet meer gemakkelijk naar boven zou stromen. Ook afvoer ontstopt, zei dat hier veel vet in zat, terwijl wij überhaupt met weinig vet koken en het ook absoluut niet door de gootsteen gooien. Mogelijk door de vorige bewoner dachten we. Helaas hield de geur nog steeds aan, een soort warme damp.. Ook nog weer gaan lekken op een andere plek, dus de loodgieter komt binnenkort weer langs.

De loodgieter zal dus weer langskomen, maar ik wil voor de zekerheid toch kijken of iemand iets opvalt. Hij kan namelijk wel alles apart van elkaar proberen te repareren, maar misschien is het allemaal verbonden met elkaar, of deels? Misschien ook weer totaal niet, ik hoor graag jullie bevindingen!
Als er behoefte is aan (nog) meer info/foto’s hoor ik het graag!

IMG_3062.png IMG_3060.png IMG_2871.jpeg IMG_3063.jpeg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
lijkt me een beginnende verstopping of een afgesloten beluchting
 
  • Like
Waarderingen: girlsweet

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Ik zou eerst een ontsstoppingsbedrijf er bij en die met een camera je leidingen gaat inspecteren.
Keuken zat al vet/zeep in dan zit het ook verder.
En als leidingen volzitten dan kan je problemen met beluchting of ontspanning van leidingen krijgen.
 
  • Like
Waarderingen: girlsweet

girlsweet

  • #4
Ontzettend bedankt voor jullie reacties! Mijn vermoeden dat de kwesties aan elkaar verbonden zijn is dus mogelijk kloppend?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Ja.
 
  • Like
Waarderingen: girlsweet

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu