Uitgevoerde Renovatie / Problemen met afvoer badkamer

Biebeltje

  • #1
Sinds 15 februari 2023 wonen wij in onze volledige gerenoveerde woning. De sanitaire renovatie is niet zonder slag of stoot verlopen. Bekend sanitair bedrijf uit Lokeren (België). Het bad en de douche die samen op 1 ruime afvoerleiding komen spoelt héél traag weg. Ga een dik uur nadat je een bad genomen hebt kijken, dan is nog maar amper de helft van het water weg. Het water in de douche loopt zonder problemen weg. Er is wel een beluchter in het dak (onder de dakpannen) alleen weten wij niet precies waar. Wel merken we soms een sterke rioolgeur op het terras of die door de velux van de badkamer komt na het nemen van een bad. De beluchter terugvinden is onbegonnen werk want alles op zolder is gedicht en op de renovatieplannen is die nergens terug te vinden. Ook het dak ligt ondertussen met zonnepanelen. Onder de lavabo is er geen sifon (raar maar waar) dus zou het bad via die leiding lucht kunnen trekken want die zijn met elkaar verbonden. Of denk ik nu verkeerd?

Wat kan het probleem zijn? Het ontbreken van een (extra) beluchter of afvoerleiding die waterpas staat (lavabo en douche op dezelfde leiding spoelen wel perfect door), of ergens een obstakel onder het bad of de afvoerleiding? Alvast bedankt voor de informatie want ik vrees dat we in een gloednieuwe badkamer de hamer er opnieuw gaan mogen inkloppen. We hebben reeds contact opgenomen met dat bedrijf, maar daar blijft het akelig stil.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Klinkt alsof de afvoer van het bad verkeerd is aangelegd. Ik zou toch echt de installateur terug laten komen. Als hij niet reageert kun je hem in gebreke stellen en eventueel een rechtsbijstand verzekering inschakelen (dat is in ieder geval hoe het in Nederland werkt).
 

Biebeltje

  • #3
De afvoer van de badkamer zou opzij van het huis buiten in een verzamelput moeten komen. Lavabo en douche lopen perfect weg. Maar opzij komt er gewoon geen druppel uit. Kan het zijn dat het richting de septische put dan loopt ipv naar waar het hoort? Het water van douche en lavabo moeten toch ergens naartoe gaan?
 

Willem52

  • #4
Een simpele camera inspectie kan misschien laten zien wat het probleem is en war het zich bevindt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Laat de installateur een rook detectie doen en een camera inspectie zodat je kunt kijken waar die stank vandaan komt en hoe de leidingen lopen.
Dit zijn dure onderzoeken en je zult wel garantie hebben.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu