Probleem met aansluiten extra afvoer op bestaande PVC leidin

Mark1983

  • #1
Hallo,

In juni gaan we de badkamer renoveren en we zijn al langzaam bezig met de voorbereidingen. Het probleem waar ik tegen aanloop is de afvoer van de wc. We hebben op dit moment al een hangende wc pot maar we willen deze wc pot verplaatsen naar een andere wand (wc 90 graden verdraaien).

Het probleem is dat ik de huidige centrale afvoerleiding wil laten liggen aangezien deze vanuit een kast onder de vloer door naar de badkamer loopt. In het hok waar de centrale afvoerleiding naar onder loopt heb ik de vloer open gebroken en wil ik een extra aansluiting maken voor de wc.
Nu blijkt alleen deze lengte / ruimte beperkt en kom ik helaas net niet weg met een T-stuk / Y-stuk en schuifmof. De ruimte is net te beperkt om dit ertussen te krijgen.

Zie foto hieronder met enige tekst en afmetingen. Heeft er iemand toevallig nog een grandioos idee hoe dit is om te lossen?








Alles is verlijmd en het centrale punt naar onder wil ik liever niet loshalen gezien als dit fout gaat ik een muur in de kamer aan het openbreken kom.

Ik heb al eens gezocht naar bijv. een schuifmof waarvan ik een linker of rechter zijde kan in- en uitschuiven maar kan hier niets van vinden.
Verder vraag ik mij af of er een "zadelstsuk" bestaat van 100mm die ik dan op het rechte stuk leiding van 100mm kan aansluiten?

Als iemand ideeën heeft graag.

Gr,
Mark
 

Black Knight

  • #2
Kan je het Y-stuk niet op de plek van de huidige 45° bocht zetten? en dan de schuifmof in het langste stuk buis voorzien.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Je kan ook andere aansluitingen gaan kiezen door die t-stuk 110x40 te ver plaatsen naar de 45 graden bocht en en evt die in spie eind uit te laten voeren.

Je zult dat stuk buis uit de bocht moeten halen



En je Y-stuk 110 45graden in spie eind zodat je daar met een schuifsok op kunt.

 

Mark1983

  • #4
@Henk,

Hier heb ik ook naar gekeken en dat is inderdaad een mogelijkheid.
Ik vraag me alleen af hoe het zit met een afvoer van de wc die dan recht op de centrale afvoer aansluit? Loopt dit dan nog wel goed af in de centrale afvoer leiding?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
De aan sluiting is dan 45 graden en daar in kan je weer met 45 graden bocht met spie eind zodat je kort in elkander zit zodat je je hangende toilet kunt aan sluiten.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu