Probleem met aansluiten douchekraan

Wst76

  • #1
Beste klussers,

Enige tijd geleden begonnen met het verbouwen van de badkamer en ik moet zeggen dat het er op begint te lijken!

Bij het aanbrengen van de muurplaat even de aandacht wat laten verslappen en nu is het linker gedeelte van de plaat licht naar binnen gedraaid met als gevolg dat het schroefdraad van de linker S-koppeling schuin naar binnen staat.

Het is praktisch niet te doen een kraan hier lekvrij op aan te sluiten. De kraan krijg ik wel over het schroefdraad heen, maar dit gaat niet zachtzinnig.

Ik plaats hier dit bericht in de hoop dat er iemand is die mij een goede tip kan geven hoe dit probleem op te lossen is........

Groeten,

Wouter
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer het niet teveel is de muurplaat rondom loskappen en met gepast geweld de muurplaat iets bijwringen tot deze goed staat, dit alleen bij knelkoppelingen op de plaat.
Bij een gesoldeerde muurplaat ook op dezelfde wijze loskappen en de muurplaat warmstoken tot het soldeer smelt en de muurplaat bijdraaien.
 

Wst76

  • #3
Best Jan bedankt voor je reactie!

Nu is het zo dat de tegels er al overheen zitten.

Is het mogelijk de muurplaat warm genoeg te stoken door de brander te richten op de opening van de muurplaat waar de S-koppeling in komt? Zodat ik hem op deze wijze iets zou kunnen torsen?

Groeten,

Wouter
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Meestal lukt dit niet omdat de muurplaat vast in het cement zit, ik adviseer dit er daarom nooit bij maar u kunt het natuurlijk altijd proberen.
 

Jacovrie

  • #5
Ben bang dat dit alleen kan worden opgelost door het opkappen van de muurplaat en een gedeelte van de leiding daarnaar toe. De muurplaat zou er eigenlijk geheel af moeten, schuren en opnieuw solderen. Desalniettemin zou na opkappen volstaan kunnen worden met warmstoken, iets bijdraaien en vervolgens iets soldeer toevoegen en laten afkoelen. Vervolgens stop erop en waterdruk. Zo kan gecontroleerd worden of soldering lekt. Wanneer geen lekkage, dan weer tegelen en afmonteren.

Het verwarmen van alleen de muurplaat zonder opkappen, leidt tot lekkage met alle problemen van dien. Ook kunnen de tegels door de warmte knappen. Is dus absoluut niet aan te bevelen.
 

NikGear

  • #6
Je zou ook kunnen besluiten een douchepaneel er op te zetten ipv een kraan. Die panelen worden met flexibele slangen gemonteerd en dan is een kromme muurplaat geen punt. :roll:
 

Wst76

  • #7
Dat is ook een idee!

mvg,

Wouter
 

Wst76

  • #8
Of toch niet.....

Het prijsverschil met een paneel of een kraan is nogal behoorlijk :shock:

Ik denk dat er niets anders op gaat zitten dan er twee tegels uit te halen de sleuf van de leiding iets open te maken een nieuwe plaat te plaatsen en de boel weer te betegelen.

Is dit te doen met het oog op voegen e.d.?

Bedankt voor het meedenken.

mvg,

Wouter
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Als u voorzichtig met een klein beiteltje of een oude schroevendraaier de muurplaat los kapt hoeft er misschien geen nieuwe tegel in, met een beetje geluk dekt de rozet het gat nog net af, voor het solderen zie de antwoorden hier boven.
Smeer de muurplaat wel weer goed aan met cement, geen gipsprodukten gebruiken, gips kan slecht tegen vocht.
 

Pimboom

  • #10
Loskappen en een schroefbus op de s-koppelingen draaien, daaraan voorzichtig bijbuigen.
Lukt altijd. Zorg er wel altijd voor dat je weer afkit rondom de s-koppelingen i.v.m. doorlekken in de wand.
 

Wst76

  • #11
Ga ik proberen!

Als dat niet lukt kan er altijd nog een tegel uit!

Bedankt voor de tip!

Groeten,

Wouter
 

Wst76

  • #12
Goed,

Ik heb m nu voorzichtig recht gebogen en nu lijkt het in orde!

De kraan zit er op en ik wacht het nog even een uurtje af.

Iedereen bedankt voor z'n inbreng!

mvg,

Wouter
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu