Probleem aansluiten douchekraan met 1 1/2 inch wartels

Hen3

  • #1
Beste mensen,

Mooie kraan voor weinig, maar wel met bijzondere aansluiting. Aansluitwartels hebben 1 1/2" buitendraad nodig, maar zulke muurplaten heb ik nog niet gezien. Zijn die er? Verloopnippels? S-koppelingen, zodat ik naar standaard maten kan? Merk is Hansgrohe, HOH 15, thermostaat.

Iemand ervaring met dit soort kranen? De wartel zit om een insteekstuk met rubber afdichtingsring, dus een evt verloop met binnendraad meteen aan het begin is geen optie, moet glad zijn.

Tips welkom!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Aansluitwartels met 1 1/2 " buitendraad :?:
In de titel hebt u het over 1 1/2 inch, iets klopt hier niet.
Bovendien HOH= de Hart Op Hart afstand en geen type, hier kan ik niet veel mee.

Zitten er geen s-bochten bijgeleverd ?
De meest gebruikte aansluiting is 3/4 " en geen 1/2 "
Er zijn trouwens wel muurplaten met een buitendraad maar dat zijn opbouwmuurplaten.
 

Hen3

  • #3
Inch = " (staat 2x hetzelfde naar mijn idee; 1,5 dus)

Wartels hebben zelf uitaard een binnendraad, dus moeten deze aangesloten worden op iets met een buitendraad, te weten 1+1/2" cq 1,5 inch. HOH is ter info, dat is uiteraard geen type, staat verder geen type-naam op de kraan.

Wat ik moet hebben is een muurplaat + losse koppelingen. En dit moet van 15 mm aansluting naar een 1 1/2" buitendraads. Oplossingen welkom!
 

Hen3

  • #4
ECOstat 2001, Hansgrohe
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
U hebt toch echt s-bochten van 1/2" x 3/4" nodig voor de montage van deze kraan, dus geen 1 1/2".
De s-bochten kunt u in gewone muurplaten draaien van 15 mm x 1/2".
Die zitten er al dus met alleen een paar s-bochten er bij is alles complet, noormaal zitten die bijgeleverd, vraag anders de leverancier om een set.
 

Jacovrie

  • #6
Bij deze kraan horen S-koppelingen van 1" naar 1/2". Als het goed is, is zijn de kraanaansluitingen 1" en de aansluiting in de muur 1/2" (muurbeugels of te wel gemini beugels 15 x 1/2"). Met de genoemde s-koppelingen moet het lukken. Zijn volgens mij alleen in de speciaal zaken te koop. Op zich hadden deze s-koppelingen bij de kraan geleverd moeten worden.
 

Hen3

  • #7
Bedankt voor de reacties. S-koppelingen hadden idd bij de kraan horen te zitten. Inmiddels besteld via leverancier bij HansG. Zijn toch echt bijzondere koppelingen (groter dan 1") en niet standaard 3/4 etc. Krijg bijna het gevoel dat ik niet wordt geloofd ... :wink:

Anyway, ze komen er aan :D
 

Jacovrie

  • #8
Volgens de specificaties van Hans Grohe is de kraanaansluiting 1". Met de toezending van deze s-koppelingen moet het lukken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu