Help! Probleem met condenseren

BaasBrulaap

 • #1
Hoi!

Na lange tijd weer eens hier, op zoek naar wat medeklusser advies! Ik heb een inhuisberging, altijd een ruimte geweest met problemen rondom vocht. Nu hebben wij vorig jaar last gehad van muizen en heeft de specialist een speciaal anti muis pasta (want het was door de vorige eigenaar ook al met pur gedaan) in een gat gespoten waar de afvoer leiding en leidingen van de badkamer (incl verwarmingsleidingen) lopen.

Sindsdien hebben we last van wat vocht doorslag (3, nu 1) aan de andere kant van de muur. Dat was vorig jaar een kleine plek (tennis bal) maar nu met het koude weer is dat enorm toegenomen in een maand tijd, met flinke condensvorming en water druppelen. Uit de muur (2)

mijn vraag:hebben jullie ideeën wat ik met dit gat (4) moet doen?? Open maken? Of juist helemaal dichten door verder vol te spuiten met pur oid? Alle tips zijn welkom.

EB6D8969-074C-4C27-9B2C-0DADAAB567C8.jpeg B8D5A647-C561-4E0B-AEB6-7EC763812EC4.jpeg E7401560-FD2A-4036-84A2-7F1076206C2B.jpeg 47656925-0848-4258-9075-37491EC4E4AB.jpeg
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #2
Ik denk niet dat dit condens is, dit lijkt meer op een lekkage van de badkamervloer.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #3
dit lijkt me idd veel voor condens, als het condens zou kunnen zijn moet de muur steenkoud zijn maar dit lijkt me niet.
ik ga voor de lekkage
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #4
Wat zit er boven een koker waar leidingen in lopen?
Als dat zo is maak daar maar eens een gat in om te kijken als de leiding die hoger vandaan komt ook nat is.
 
 • Like
Waarderingen: BaasBrulaap

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #5
Buizen voor koud water kunnen behoorlijk condenseren.
 

BaasBrulaap

 • #6
Dank voor jullie reacties alvast! Ik zat inderdaad ook heel erg op het spoor van de lekkage. Ik heb er iemand voor laten komen maar die zegt dat het echt condensvorming is.. en ik weet het gewoon niet, zit met mijn handen in het haar.

het geval is dat die ruimte, die loopt onder de warme keuken door, en grenst aan onze warme woonkamer(20 graden), daar binnen is het nu 9-10 graden.

als het van de badkamer komt, zou toch een spoor van nat op de hele muur moeten zijn van boven naar beneden? Waarom zit het nu dan alleen op het midden van de muur. En als ik de ontvochtiger aan heb staan in die ruimte, heb ik er aanzienlijk minder last van. Ik heb er ook geen last van gehad in de warme maanden. Allemaal dingen die de specialist zij en ik denk dan tja.. klinkt logisch, maar toch wordt het erger.
 

BaasBrulaap

 • #7
@Henk253 er boven zit eerst de keuken, daarna de badkamer (split level woning). De keuken is droog, onder de keuken gekeken, niks aan het handje. Geen vocht op de vloer. Badkamer, we hebben een verhoogde douchecabine maar die is betegeld aan de buitenkant dus kan er lastig onder kijken. iemand gaf nog als tip mogelijk de kitnaden in de badkamer (douchecabine) maar de binnenkant douchecabine ziet er verder goed uit.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #8
BaasBrulaap schreef:
het geval is dat die ruimte, die loopt onder de warme keuken door, en grenst aan onze warme woonkamer(20 graden), daar binnen is het nu 9-10 graden.
Je vergeet de luchtvochtigheid van die ruimte te vermelden.
Ik zie twee buizen er komt daar koudwater naar binnen.
 

BaasBrulaap

 • #9
Goed dat je het zegt, de luchtvochtigheid (weergeven op het apparaat als deze vol is en dus is afgeslagen) is 85-95.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #10
Ik heb zoveel soorten lekkage gezien maar als er een T-stuk gescheurd is dan loopt het langs de buis.
Ook heb je in kokers dat de smeerlaag cement vloer tot de koker loopt dus in de koker kan het water verzamelen en vervolgens naar beneden de schuur in gaan.
Je hebt zelfs vroeger de verzamelpot in de vloer lekkage.
Naamloos.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #11
Wgb schreef:
Ik zie twee buizen er komt daar koudwater naar binnen.
Wat is hierop uw antwoord.
 

BaasBrulaap

 • #12
@Wgb dat klopt het zijn twee buizen, de korte (lichtere) is de warmwaterleiding, die wordt verwarmd tot 60 graden. De donkere buis is de koudwater, ze gaan samen dat gat in aan ongeveer dezelfde zijde.
 

BaasBrulaap

 • #13
@Henk253 dank ook voor jouw inzicht. Op zich dan een logische verklaring voor waarom het water daar dan zou stokken. In principe kan het wel gewoon 'doorlopen' (het is een rechte buis naar beneden) maar wellicht wordt het inderdaad gestremd. Vraag is dan alleen, hoe dan nu verder, wat zou jouw advies zijn?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #14
Als je ergens een endoscoop kan lenen of kopen dan kan je 10mm gat boren koker en dan bekijken als buis enz nat is.
Een gaatje kan je zo weer dicht smeren.
endoscoop - Google Zoeken
Er was pasta en en pur in gespoten daar zal wel een kraagje pur om zitten.
Maar die muizen gaan dan ook verder en kwamen op zolder heb je geen stank overlast?
En zit er iets op zolder wat af en toe water geeft bv overstort ketel
1671202312128.png
 
Laatst bewerkt:

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #15
Normaal vormt zich alleen condens op de buis voor het koude water.
 

BaasBrulaap

 • #16
@Henk253 ik denk dat ik er wel eentje ergens kan lenen. Ik zal even een beetje de troep eruit halen en kijken of ik inderdaad verderop de buis ook vocht kan vinden langs de leiding. De tip met de endoscoop nog niet aan gedacht. Ik zal hier terugkoppelen wat daar uit komt.
 
 • Like
Waarderingen: Henk253

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu