Probleem met keukenafvoer

Klusvrouwtje84

  • #1
Hallo allemaal,

Sinds vorige week hebben wij problemen met de afvoer. Vorig week heb ik de sifon van de keuken helemaal gereinigd. Daar zat een hoop vuil en viezigheid in. Alleen wat blijkt nu sinds ik het heb gereinigd stroomt er ineens water uit de opening boven de inlaatcombinatie. Daar zat ook voor het reinigen heel veel viezigheid voor. Mijn man heeft voor de zekerheid een trekveer door het afvoer gehaald, kwam wel het 1 en ander uit maar het probleem is er nog steeds. Je kan nu niet eens even je handen onder de kraan wassen of het gaat fout. Mijn man heeft de constructie van de sifon omgedraaid zo lijk het probleem opgelost en kunnen we alles weer doen. Op internet staat weinig over de juiste aansluiting, voordat we nieuwe onderdelen willen kopen wil ik graag weten of dit een goede oplossing kan zijn. Binnen een jaar staat er een verbouwing op de planning en wordt de gehele keukenafvoer verplaatst dus dan zal dat probleem ook gelijk opgelost zijn. Voor nu wil ik een droge nette oplossing. Wie o wie heeft er goede raad?
Hieronder de foto's.
Dit is de originele staat.
20231009_214646.jpg


20231009_214710.jpg

Hier komt het water uit stromen bij de bovenkant van de witte flexibele slang (overstort ventiel boiler).
20231009_213337.jpg


Noodoplossing: Handen wassen geen probleem en de vatwasser kan dan zijn werk doen en komt er niks via de overstort eruit.
IMG-20231009-WA0011.jpg


IMG-20231009-WA0015.jpg

De emmer staat eronder omdat het allemaal net niet past.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Als je het goed wilt hebben bel een ontstopping bedrijf en laat leiding goed schoon raggen want een veertje er in helpt niks prik je alleen gaatje in.
En plaats een nieuwe sifon, je aan sluiting voor vaatwasser zit nu direct in het riool zodat riool gassen dus stank via inlaat combinatie er uit komt.
Schermafbeelding 2021-08-08 112120.jpg
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Klusvrouwtje84

  • #3
Oke Henk bedankt voor je reactie! We hebben de sifon weer normaal aangesloten. Nogmaals met een grotere veer erin gegaan ditmaal wel effect gehad. We kunnen weer alles normaal gebruiken zoals voorheen. Als ik terug denk hoorde we al een ruime tijd geborrel in de gootsteen en dat geluid is inmiddels verdwenen. De vaatwasser heeft ook gedraaid en het water kwam niet terug.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu