Probleem door blijven lopen Oliver inbouwreservoir

Patrick Prutsertje

 • #1
Beste forummer,

Ook ik heb een probleem met een Oliver inbouwreservoir. Het reservoir blijft doorlopen. Flotteur en pomp zijn volledig vervangen voor nieuwe originele delen. Ook de rubbers zijn vervangen in een later stadium. Overbodig lijkt mij bij nieuwe zaken, maar heb toch maar de gok gewaagd. Als ik de waterkraan uitdraai stopt het lekker direct. Het zou volgens andere site dan aan flotteur of pomp moeten liggen maar die zijn dus nieuw. Het enige dat niet is vervangen is de bodemklep of het rubber daarvan, omdat ik dat onderdeel er echt niet uit kon krijgen. Het lijkt mij, maar ik ben zeker geen techneut :oops:, dat als daar iets mis mee is dat de bak ook zou moeten leeglopen als de water toevoer uit staat?

Wie o wie geeft mij een tip wat te doen? En hoe krijg ik de bodemklep eruit? Als dat het probleem is ( zie mijn eerdere opmerking daarover ).

Alvast bedankt voor de reactie(s). :mrgreen:
 

Calenta

Specialist Verwarming
 • #2
U geeft het zelf al aan, het is wel degelijk de bodemklep. Of beter gezegd het rubber. Het is mogelijk om de gehele zaak uit te bouwen, alleen je moet er wat geduld mee hebben en vooral niet te ver doorbuigen met het plastic.

Tip : gebruik een föhn om de plastic nokjes op de rand iets te verwarmen, dan breken ze mider snel.

Succes.

Calenta :cool:
 

Patrick Prutsertje

 • #3
Bedankt voor de reactie. Het kan dus de bodemklep zijn, ondanks dat de bak vol blijft als de kraan uit is ???? Niet dat ik beter weet maar even een check :wink:

Een föhn gaat helaas niet werken. De doorgang is zo klein dat ik zelfs met mijn arm alleen er maar net doorkom en tot de bodem kan grijpen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #4
Als het water niet meer doorloopt, als de kraan dicht staat en het reservoir staat vol met water, dan moet je de vlotter even afstellen.
Er loopt dan te veel water in het reservoir, dat via de overloop weer in de pot terecht komt.

Dus even lager afstellen, zodat er minder water in komt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #5
Welke type oliver heb je plaats even een foto van bediening en binnen zijde van je reservoir.

Net wat @peter zegt dat kan niet goed zijn afgesteld maar het kan evt nog iets anders zijn maar dan moet ik zien welke het is.

Succes
 

Patrick Prutsertje

 • #6
@ Henk ... ik heb deze uitvoering ( River )https://www.klusidee.nl/Forum/pdf/Doc80.pdf De bijgaande instructie heb ik ook gebruikt voor het demonteren van de flotteur e.d. en het vervangen ervan.

@ Peter ... het waterpeil heb ik al laag ingesteld, om inderdaad te voorkomen dat het water de overloop in zou gaan stromen. Voor een leek als ik lijkt het ook niet echt op een overloop probleem, want ik ga er even vanuit dat de overloop stopt op het moment dat het niveau op het gewenst peil is :?:
Wel zie je een heel gering straaltje langs de flotteur blijven lopen. Voor mijn gevoel duidt dat er dan op, dat ie dus te vol loopt. Alleen is dat straaltje er de ene keer wel en de andere keer niet :?

Ik heb al heel wat geprobeerd en al heel wat uren op de pot doorgebracht helaas ( zonder resultaat ), vandaar dat ik steeds weer terug kom op jullie voorstellen/ideeën. Niet omdat ik het dus beter weet hoor :wink: :idea:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #7
1]Als je de bedienings plaat er af haalt stroomt hij door?

2]Als je de montageplaat (6)die er achter zit er af haalt loopt ie ook door?

3] kan je een foto maken van je vlotter zoals hij in de bak zit?
 

Patrick Prutsertje

 • #8
1]Helaas ... ook dan stroomt hij door. Het doorstromen is overigens nooit frequent. Soms spoel je door en is er niets aan de hand. Een andere keer spoel je door en begint het na een seconde of 30 en moet je 4 x opnieuw doorspoelen voordat het stopt.

2]Hetzelfde antwoord als de vraag hierboven.

3]Ik voeg 3 foto's bij. Of ze duidelijk zijn weet ik niet, want ze zijn genomen met een telefoon.
 

Calenta

Specialist Verwarming
 • #9
Dan is het zeker het bodem ventiel. Deze blijft hangen en bij een paar keer indrukken schuift de binnenbuis naar beneden.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #10
dit zit wel verkeerd om op eerste gezicht het gekleurde blokje

net wat je zei soms niet en soms wel net dat er iets niet goed valt en niet goed afsluit.

ligt er niet iets op de bodem een stukje plastic wat onder de bodemklep komt waar door deze niet afsluit,Of vlotter zit er gewrongen in en komt met drijver tegen de kant aan zodat hij blijft hangen.
 

Patrick Prutsertje

 • #11
@ Henk ... als ik op de tekening kijk, zie ik inderdaad dat de gele schroef aan de verkeerde kant is gemonteerd :oops: ... al vanaf dat ik in deze woning kwam waarin de huidige set was gemonteerd door de vorige bewoner ( even mijzelf vrijpleiten :wink: ). Overigens is het enige verschil de kleur van de schroef. Beide schroeven zijn gelijk qua diameter en lengte. Kan dat al een probleem veroorzaken :?:

Je tip over het scheef of verwrongen monteren van de afsluitklep/-ring ( of hoe het ding ook heet ) zou mij ook niet verbazen, want het ding was er de laatste keer dat ik het probeerde niet uit te krijgen ( moet dit met de klok mee, er tegenin, of door te trekken ? ). Ga ik ook naar kijken ... alleen even niet vandaag, want je zult zien dat ik straks op een zaterdagavond, of zondag de boel afbreek en noodhulp kan gaan inroepen €€€€ :shock:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #12
Dat van het blokje viel me even op meer niet

klok moet je zo verdraaien dat de optekening gekleurde nokjes in de uitsparing komen en dan om hoog trekken.

 

Patrick Prutsertje

 • #13
Dat stuk krijg ik er wel uit Henk, maar het deel dat eronder zit niet. Dat lijkt wel één te zijn met de pot zo strak als het zit. De opstaande ring die eronder zit is volgens mij toch de bodemklep met de rubberen ringen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #14
Die rubber ringen vallen in de reservoir en dan in de spoel buis
 

Patrick Prutsertje

 • #15
Misschien zeur ik, of stelde de vraag niet duidelijk :wink: hoe krijg ik dit ding eruit :?: Het onderste deel dus.


 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #16
Als je goed kijkt naar doorsnede tekening kan je hem al draaiend er uit trekken en als je hem er in zet even iets vettig maken en al draaiend er in.
 

Patrick Prutsertje

 • #17
Mogguh,

Bodemstuk gecontroleerd en niets aan de hand.

Wat mij nu opvalt, nu de bedieningsknop eraf is, is dat het voor mijn gevoel in het water geven of de flotteur zit. Maar dat weten jullie denk ik beter.

Wat is het geval: na het doorspoelen vult het reservoir zich. Dit gebeurt keurig, maar soms hoor ik na een aantal tellen dat er opnieuw water wordt gegeven :?: Dan komt ie boven het gewenste niveau en loopt het reservoir over in de toiletpot.

Kan het zijn dat de flotteur niet goed werk, niet in alle gevallen, waardoor het drijvertje niet volledig omhoog komt en de water toevoer niet afsluit ... en hij dus opnieuw water begint te geven?????

Als dat zo is, kan ik dan de flotteur vervangen voor een universele? Of is de flotteur te controleren/herstellen qua werking?

Opnieuw bedankt voor de reactie(s) :D
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #18
Je zei al dat je een nieuwe vlotter in had gemaakt.

Anders die nieuwe ff ruilen bouwmarkt.

je kan alleen een vlotter er in zetten die de zelfde aan sluiting heeft zoals hij eerst in de bak gezeten heeft.

Als vlotter niet goed recht er in zit dan krijgt het drijvertje weer stand en blijft soms hangen en schiet soms zo weer verder.

Anders haal hem er eens uit en maak eens een foto van zodat we misschien beter kunnen uit leggen waar je naar kunt kijken.
 

Patrick Prutsertje

 • #19
Je hebt gelijk Henk .. dat zei ik, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik zo vaak aan de boel heb zitten sleutelen dat ik niet meer zeker weet of ie nou vervangen is :oops:

Hierbij foto-tjes van het ding ... hopelijk zijn ze niet te klein om ie te kunnen zien, of aan te kunnen wijzen.en ook gelijk het middenstuk maar even op de foto gezet.

 

Patrick Prutsertje

 • #20
Helaas nog geen reacties :cry: en ik zou van het weekend toch wel weer iets willen proberen om dit irritante doorspoelen te stoppen.

Vandaag nog geprobeerd om de flotteur hoger en lager te stellen, maar in alle gevallen, geeft het systeem na enkele seconden water en begint door te lopen. Het is net of de flotteur, in welke stand dan ook, de water toevoer niet compleet afsluit :?: De flotteur heb ik gecontroleerd op vuil en het rubber bekeken maar ontdek niets afwijkends.

Ik overweeg toch wel erg om de gok te wagen een nieuwe universele te plaatsen om te zien of dat helpt. Maar ik zou natuurlijk wel graag commentaar van een deskundige horen. Wie weet gooi ik anders wel nutteloos € 25,- een een hoop tijd over balk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu