Probleem: wc spoelt niet goed door...!!

Walley

  • #1
Hallo,

sinds een paar dagen merken we dat de wc niet helemaal goed doorspoelt:

de stortbak loopt wel vol, en er wordt ook water doorgespoelt, maar de ontlasting wil niet goed weglopen. Misschien is de stroom spoelwater niet krachtig genoeg? Of misschien zit er toch niet voldoende water in de stortbak (twijfel ik een beetje aan)? Zou misschien de riolering het probleem kunnen zijn?

Ik probeer te bedenken wat het probleem zou kunnen zijn. Er kan wel gewoon doorgetrokken worden, maar de ontlasting blijft achter tot na enkele keren spoelen. Bij het doortrekken is er heel even een kleine 'hapering' bij het doorspoelen van het water, dit is sinds een paar dagen het geval.

Is er iemand die me kan vertellen wat mogelijk de oorzaak van dit probleem is? Dank je,


Walley
 

Fiesiekus

  • #2
Hmmm, hebben we net lekker asperges in witte wijnsaus gegeten........

Kijk eerst in de spoelbak hoe hoog het water komt. of dat genoeg volume geeft en wat er dan hapert. (Hoog- of laaghangende reservoir?).

Daarna zou een gedeeltelijke/beginnende verstopping de oorzaak kunnen zijn. Ook een tip: kauwgum niet doorslikken, dat gaat vooral in de toiletpot kleven!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Dit keer hebben we geen "behoefte" aan een foto :mrgreen: .
Maar even serieus spoelt het toilet wel goed door met alleen water?
Wat voor type reservoir is het?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Wat wel eens gebeurd bij model S-wcpot is dat de stenenbocht acnter de wc-pot van binnen dicht gaat koeken met urinesteen.

Het structuur is ruw en het closetpapier blijft er aanhangen zodat het niet kan weg spoelen.

Enigste remedie nieuwe wc-pot.

@frank het is wel fijn hoor om een foto`s er van te hebben zolang het maar niet sputtert :mrgreen:
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
U kunt de flotteur misschien hoger stellen waardoor er meer water doorheen spoelt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
10 tegen 1 dat er een gedeeltelijke verstopping zit, met een rubberen ontstopper wil het meestal wel lukken de verstopping weg te werken, zo niet dan de pot er even afhalen en met een veer door het riool.
Of een ontstoppingsbedrijf er bij halen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
Is het eigenlijk een vlakspoeler of een diepspoeler?
 

Walley

  • #8
Best mensen,

heel veel dank voor uw uitgebreide reacties op dit... smerige zaakje! Een zaak met een luchtje, zo te zeggen, maar daar doet u gelukkig niet moeilijk over.

Een update: het lijkt erop dat het probleem zichzelf enigszins heeft verholpen, zo gaat dat soms met de dingen. Hopelijk is dat nu blijvend het geval, maar helemaal gerust ben ik er niet op. De kracht van het spoelwater lijkt wat minder dan eerder het geval was. Ik zal eens gaan proberen om de vlotter opnieuw te gaan stellen, mogelijk dat de toevoer het zaakje beter kan spoelen.

Ik geloof op dit moment niet dat er een verstopping zit, want gelukkig wordt alles wel weggespoeld. Het duurt af en toe even voordat de ontlasting weggespoeld is, maar ik heb het idee dat dit eerder aan de kracht van het spoelwater zou kunnen liggen...

Hoewel ik twijfel aan verstopping, is het misschien toch geen gek idee om de afvoer preventief maar eens te ontstoppen. Misschien dat ik er eens een veer doorheen trek, of een of ander middel. Baat het niet, schaadt het ook niet.

Even wat over de bouw van het toilet, want terecht vragen jullie daar naar. De stortbak hangt op ongeveer anderhalve meter boven de wc. Het model van de wc pot heeft geen 'S' bocht, zoals Henk suggereerde. De pot gaat met een haakse bocht direct naar de afvoer in de grond.

Wat is trouwens een 'vlakspoeler', of een 'diepspoeler' - Frank? Ik probeer het te bedenken, maar zie het niet helemaal.

Mensen, nogmaals bedankt voor alle medeleven en reacties op dit toilet probleem.

Walley

:wink:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #9
Bij een diepspoeler gaat (glijdt) het afvalproduct (netjes he :mrgreen: ) direct het water in. Bij een vlakspoeler komt het product op een horizontaal stukje te liggen, waar het pas verdwijnt wanneer je doortrekt.

Het schoonmaken van het riool gaat meestal ook erg goed met een hogedruk spuit met het juiste hulpstuk. Mits de pot eraf is (of indien aansluiting aan de achterkant, die eraf is), meestal volgen ze de (inwendige) zwanenhals niet goed.

Wellicht kun je zo'n hulpstuk ook huren, ze zijn niet goedkoop, maar wel erg handig voor andere rioolverstoppingen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #10
De pot gaat met een haakse bocht direct naar de afvoer in de grond.
Dat is dus een S-pot.
 
A

Anonymous

Gast
  • #11
Ik heb een onstoppingsbedrijf ik denk dat je veel kalk in je wc pot hebt achter de zwanehals en waarschijnlijk ook in een gedeelte van de buis wij willen de leiding wel voor doorfrezen met een rioolboor en kettingkop eventueel kunnen we een nieuwe pot voor u plaatsen u kunt ons bellen.


Telefoonmuumer verwijderd, is niet toegestaan, reclame en aanbieden van werk ook niet, zie ook de forumregels, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu